Metrorex intenţionează să achite 15,2 milioane de lei, fără TVA, pentru serviciile de dezinfecţie şi igienizare a trenurilor, a spaţiilor publice, tehnice, a tunelelor şi a galeriilor de metrou pe o perioadă de patru ani.

Astfel, Metrorex va organiza, la sfârşitul lunii octombrie, o licitaţie pentru atribuirea unui acord cadru. Acordul va conţine contracte subsecvente cu o durată de minim trei luni şi maxim un an, cu o valoare estimată între 950.000 lei şi 3,8 milioane de lei.

„Sursele de finanţare sunt asigurate din subvenţii de la bugetul de stat şi venituri proprii. Plata va fi efectuată cu ordin de plată, în termen de 60 de zile de la recepţia serviciilor”, se arată într-un anunţ al Metrorex.

Firma câştigătoare va efectua şi serviciile de dezinsecţie şi deratizare a spaţiilor amintite, precum şi erbicidarea perimetrului liniilor de cale ferată din depouri.

Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mic.

Metrorex a transportat zilnic, în primul semestru, 450.000-500.000 de călători, faţă de o medie de 479.000 de pasageri pe zi pe ansamblul anului trecut.

SURSA: Mediafax