Guvernul federal mexican intentioneaza sa-si dubleze valoarea nationala a industriei auto in urmatorii sapte ani.

Vice-ministrul mexican al economiei, Heriberto Felix Guerra a declarat ca aceasta industrie genereaza vanzari de 45 miliarde de dolari pe an, adica 4% din produsul intern brut al tarii. „Planul nostru este de a creste valoarea vanzarilor la 90 de miliarde de dolari pe an pana in 2015”, a precizat in cursul saptamanii trecute, Heriberto Felix Guerra, citat de Automotive News.

Potrivit lui Guerra, guvernul de la Ciudat de Mexico este hotarat sa stimuleze lantul de aprovizionare nationala al industriei, intrucat constructorii auto din Mexic importa anual componente in valoare de 17 miliarde de dolari. „Daca aceste componente ar putea fi asigurate pe plan intern, am face o economie insemnata de bani si vor fi create si noi locuri de munca”, a explicat Guerra.

„Pe moment incercam sa inlocuim importul de componente in valoare de circa 10 miliarde de dolari, prin implicarea companiilor locale in acest sector”, a mai spus vice-ministrul mexican al economiei. Aceste masuri vor crea 200.000 de noi locuri de munca a adaugat Guerra.

Sursa: Automotive News