Veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 33,8 miliarde lei, reprezentând 4,8% din PIB, au fost cu 10,9% mai mari în termeni nominali faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.
Creşteri comparativ cu primele două luni din 2014 s-au înregistrat la încasările din TVA (+19,5% ), accize (+14,1%), impozitul pe venit (11,4%), impozitul pe profit (+7,9%) şi venituri nefiscale (+23,9%).
Încasările din contribuţii de asigurări sociale s-au redus cu 4,5%, reflectându-se măsura de reducere cu 5 puncte procentuale (pp) a contribuţiilor angajatorilor.
La nivelul administraţiilor locale s-au înregistrat, de asemenea, creşteri faţă de anul precedent la impozite şi taxe pe proprietate cu 3,4%, în timp ce veniturile nefiscale s-au redus cu 2,1%.
Cheltuielile bugetului general consolidat, în sumă de 31,5 miliarde lei, s-au redus în termeni nominali cu 6,2% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, respectiv 0,5 pp ca pondere în PIB.
În structură, pe principalele titluri de cheltuieli s-au înregistrat reduceri semnificative la subvenţii (-39,9%), dobânzi (-16,2%) şi bunuri şi servicii (-10,6).
Cheltuielile pentru investiţii, care includ cheltuielile de capital, precum şi cele aferente programelor de dezvoltare finanţate din surse interne şi externe, au fost de 2 miliarde lei, respectiv 0,3% din PIB, nivel similar cu cel realizat la aceeaşi dată a anului precedent.
AGERPRES