Potrivit reprezentantului MFP, a fost înființată o comisie interministerială care analizează proiectul și îl va definitiva în prima parte a acestui an.
"În momentul de față conducerea comisiei este asigurată de Ministerul Economiei. La masă sunt toți jucătorii și vă pot spune că anul acesta, în primul trimestru vom avea gata proiectul", a răspuns Ionuț Mișa la întrebarea Capital în cadrul conferinței anuale organizată de PWC.
Potrivit acestuia, despre schimbarea sistemului de redevențe se discută de 6-7 ani, însă a fost tot timpul amânat.
În noiembrie anul trecut, fostul ministru al Finanțelor Anca Dragu declara că proiectul a fost finalizat, dar noul Guvern și noul Parlament vor fi instituțiile care să-l prezinte public și să-l aprobe.
"Proiectul este finalizat la MFP. Am avut discuţii tehnice pe acest proiect, am colaborat şi cu experţii departamentului fiscal de la FMI. Acest an, 2016, este un an în care activitatea autorităţilor şi a Parlamentului a fost mai scurtă, ne-a lăsat mai puţin timp la dispoziţie pentru finalizarea acestui proiect, dar noul Guvern, noul Parlament vor putea prelua un proiect, din punctul nostru de vedere, finalizat", a explicat Anca Dragu, în noiembrie 2016, cu ocazia prezentării bilanțului Ministerului.
Ea a menționat că proiectul îşi propune să facă o diferenţiere între investiţiile în producţia offshore de produse petroliere. "În acest proiect am luat în calcul păstrarea redevenţelor şi o diferenţiere pentru onshore şi offshore, diferenţiere care a fost inclusă şi în legea din Parlament, în sensul în care, într-adevăr, investiţiile pentru offshore sunt de anvergură mai mare, şi aici luăm în considerare deductibilităţi mai mari pentru offshore, pentru a recunoaşte efortul mai mare iniţial de investiţie", a subliniat Anca Dragu.