Compania Praktiker România are, începând de pe 1 mai, un nou director general, în persoana lui Michael Krahn, el succedându-l în această funcţie pe Guenter Vosskaemper, cel care a condus organizaţia din anul 2002.

În vârstă de 48 de ani, Michael Krahn a fost desemnat pentru acest mandat după un parcurs de aproape 20 de ani în cadrul grupului Praktiker, ultima poziţie înainte de cea actuală fiind de director de vânzări al Praktiker Polonia. Noua sa funcţie nu este prima deţinută în structura de conducere a filialei româneşti. Michael Krahn a mai făcut parte din Consiliului de administraţie al Praktiker România din 2002 până la sfârşitul anului 2007, pe poziţia de director de vânzări.

“Legătura mea cu România şi cu foştii colegi s-a dovedit foarte puternică, de aceea privesc această numire ca pe o întoarcere acasă”, a declarat Michael Krahn, actualul director general Praktiker România. „Preluarea noii funcţii îmi dă şansa de a conduce o organizaţie puternică, pe care am avantajul să o cunosc foarte bine, după cei şase ani în care am lucrat aici. Praktiker România este liderul unei pieţe care este extrem de dinamică şi tot mai competitivă. Intenţia noastră, a mea şi a colegilor mei din Consiliul de Administraţie, este să-i consolidăm această poziţie. Strategia pe care o avem se bazează pe resursele, experienţa şi avantajele date de cei 7 ani de creştere şi de prezenţa Praktiker la nivel naţional. Vom folosi aceste avantaje pentru a ne impune şi mai departe ca lider de necontestat al segmentului do-it-yourself, chiar şi în condiţiile presiunii exercitate de criza economică asupra pieţei pe care activăm”.

Michael Krahn îl urmează la conducerea companiei pe Guenter Vosskaemper, care a fost în fruntea organizaţiei timp de 7 ani, de la începutul activităţii acesteia. Guenter Vosskaemper este persoana căreia i se datorează succesul companiei din România şi cel care a format şi condus echipa organizaţiei într-o manieră cât se poate de profesionistă, având în acelaşi timp un remarcabil stil personal de management. Personalitatea sa de lider şi modul în care a ştiut să relaţioneze cu oamenii a reuşit să-i influenţeze pe cei cu care a lucrat astfel încât ei să-şi păstreze prestaţia mereu la cel mai înalt nivel. Praktiker România a ajuns astfel, sub mandatul lui Guenter Vosskaemper, să înregistreze cea mai bună evoluţie din întreg grupul Praktiker. Profesionalismul şi stilul personal cu care şi-a format şi îndrumat oamenii fac ca despărţirea de Guenter Vosskaemper să fie una foarte grea pentru întreaga sa echipă.

Guenter Vosskaemper a plecat din România pentru a prelua funcţia de director general al filialei Praktiker din Turcia. Decizia a fost luată la nivelul grupului Praktiker, fiind impusă de nevoia de a impulsiona activitatea companiei din Turcia. Din acest motiv s-a ales ca în fruntea filialei să fie numit unul dintre cei mai de succes directori generali din structura internaţională Praktiker. Înainte de a veni în România, Guenter Vosskaemper a avut în cadrul grupului un parcurs profesional ce a inclus diverse responsabilităţi atât în structura organizaţiei din Germania, cât şi la Praktiker Ungaria, unde a fost director de vânzări între 1998 şi 2002.

“Am convingerea că las în urmă o companie puternică, care se bazează pe o echipă închegată de profesionişti cu experienţă ”, a declarat Guenter Vosskaemper, fostul director general al companiei. „Sunt sigur că noul lider al companiei şi echipa pe care o are alături vor şti să ia cele mai bune decizii astfel încât Praktiker România să-şi continue ascensiunea şi să evolueze la acelaşi nivel ridicat ca până acum. Misiunea mea ca director general al filialei din Turcia este de a face din Praktiker un reper pentru întregul mediu de afaceri din această ţară. Pentru a reuşi, mă voi folosi de întreaga experienţă acumulată ca lider al companiei din România”.

Praktiker România este liderul pieţei româneşti do-it-yourself, având cea mai extinsă reţea de magazine specializate din ţară. Compania deţine 25 de magazine în: Bucureşti (3 unităţi), Ploieşti, Cluj-Napoca, Timişoara (două magazine), Braşov, Bacău, Oradea, Constanţa, Craiova, Arad, Tîrgu-Mureş, Satu Mare, Brăila, Baia Mare, Galaţi, Iaşi (două unităţi), Târgovişte, Deva, Piteşti, Buzău şi Piatra Neamţ. Oferta Praktiker cuprinde peste 40.000 articole pentru casă şi grădină – materiale de construcţii, decoraţiuni pentru interior şi exterior, accesorii sanitare, articole de mobilier, unelte, produse electronice şi electrocasnice, articole pentru amenajarea şi întreţinerea grădinii.