Michael Tsamaz, director general al grupului Cosmote, divizia de telefonie mobilă a OTE, va prelua în 3 noiembrie funcţia de director general de la Panagis Vourloumis. Deutsche Telekom deţine 30% din OTE, iar guvernul elen deţine 20%.

"OTE are un rol crucial în dezvoltarea Greciei şi a ţărilor unde este prezentă compania, precum şi în îmbunătăţirea competitivităţii economiei elene. Tsamaz, fiind o alegere comună a principalilor acţionari ai OTE, va face faţă cu succes problemelor dificile cu care se va confrunta", a declarat ministrul elen de Finanţe, George Papaconstantinou.

Vineri, acţiunile OTE au urcat cu 3%, la 5,78 euro, la bursa de la Atena, evaluând compania la 2,8 miliarde de euro (3,9 miliarde de dolari).

Michael Tsamaz a condus grupul Cosmote din 2007 şi a fost director în cadrul Hellenic Telecom din 2001. El va prelua funcţia de director general de la Panagis Vourloumis, care a fost numit în 2004. Sub mandatul acestuia, OTE şi-a redus numărul de angajaţi şi s vândut diviziile neprofitabile din Grecia şi din alte state.

OTE Group a înregistrat în trimestrul doi din 2010 o pierdere netă de 60,8 milioane de euro, faţă de un profit net de 6,4 milioane de euro, în perioada similară a anului trecut.

Veniturile OTE au scăzut cu 8,3%, până la 1,358 miliarde de euro, de la 1,481 miliarde euro în trimestrul doi al anului trecut. În schimb, profitul operaţional înainte de deprecieri şi amoritzări (OIBDA) a crescut cu 23,7% până la 463,2 milioane de euro, faţă de 374,5 milioane de euro în trimestrul doi al anului trecut.
Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE Group, deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin RomTelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).
SURSA: Agerpres