"Producţia de anvelope pentru camioane la uzina de la Chusaca (aproximativ 220 de angajaţi) precum şi la uzina de la Cali (unde lucrează aproximativ 240 de angajaţi şi sunt produse anvelope pentru turisme) va fi oprită în vara acestui an", a informat grupul francez într-un comunicat. Michelin a adăugat că va constitui un provizion de 101 milioane de euro pentru a acoperi costurile legate de încetarea producţiei la uzinele din Columbia.

Acest anunţ vine la două zile după ce Michelin , al doilea mare producător de anvelope din lume, a informat că îşi va vinde fabrica din Alegria şi de asemenea că va restructura activităţile la uzina de la Joué-les-Tours (Franţa) prin concedierea a 730 de angajaţi.

Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România aproape 3.000 de angajaţi, trei uzine – două la Zalău şi una la Floreşti – şi o reţea comercială. Începând cu anul 2005, România a devenit centru regional pentru operaţiunile comerciale ale grupului Michelin în Albania, Bulgaria, Croaţia, Bosnia, Macedonia, Muntenegru şi Serbia.
Sursa: Agerpres