Micii rugbiști ai României! Sute de copii au participat la festivalul „Adrian Corneliu Andronic”

rugby 2

rugby 2

Sâmbătă, 7 mai, pe Stadionul Național „Arcul de Triumf” a avut loc festivalul de rugby pentru copii „Adrian Corneliu Andronic”. Peste 450 de copii au participat, conform estimărilor președintelui Federației Române de Rugby, Alin Petrache.

Bunici, părinți, frați mai mari sau doar spectatori ai rugby-ului au venit să vadă cum sute de copii intră într-o competiție sportivă pentru cupele festivalului „Adrian Corneliu Andronic”. Evenimentul a fost dedicat jucătorului de rugby Adrian Corneliu Andronic care în anul 1956, alături de echipa sa „Grivița Roșie”, ajungea campion național.

La festival au participat zeci de echipe de rugby din mai multe localități ale României, printre care Municipiul București, Ilfov, Brașov sau Constanța. El a fost organizat pe terenurile de antrenament ale stadionului „Arcul de Triumf”.

Alin Petrache, președintele FRR

„Nu pot decât să-mi încarc sufletul cu bucurie și chiar patriotism. Suntem sportul de echipă care merge la un campionat mondial iar lucrul ăsta nu poate să fie decât un exemplu pentru copiii care îmbrățișează balonul oval. De ce nu, pe viitor sperăm să-i vedem la echipa națională”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Al patrulea festival organizat de AMRB

„Primul festival Metrorex l-am ținut în memoria altui mare jucător, Valdi Săbău, de la Grivița Roșie. Un alt festival l-am ținut pe stadionul Parcul Copilului în memoria marelui antrenor Viorel Morariu. Al treilea festival l-am ținut pe stadionul Steaua în memoria jucătorului internațional Octavian Corneliu. Al patrulea festival, pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf”, în memoria marelui jucător de rugby Corneliu Adrian Andronic”, a fost ordinea festivalurilor organizate de Asociația Municipală de Rugby București (AMRB), explicate de secretarul general.

Reprezentanții AMRB ne-au transmis că pe viitor doresc să continue tradiția acestor festivaluri și că unul dintre obiectivele lor principale este încurajarea rugby-ului în rândul tinerilor din România.

„La Asociația Municipală trebuie să întărim grupurile care au activitate. Acesta este primul pas, iar al doilea este de a înființa cluburi noi. Astăzi suntem în situația în care un club înființat nou, în București, Rugby Academy, participă pentru prima oară la competiție”, ne-a transmis Nicolae Manolache, președintele AMRB.

Un sport iubit atât de copii cât și de părinți

Cristian Istrate

„Nu am făcut rugby în copilărie, dar mi-a plăcut foarte mult. Pe vremea copilăriei mele echipa națională a României de rugby era candidată pentru turneul celor 5 națiuni. Italia, care în momentul de față este în turneul celor 6 națiuni, dacă juca cu România se aștepta să ia 40 de puncte și erau mulțumiți. Erau alte vremuri când rugby-ul era un sport glorios pentru România. Într-adevăr e un sport nobil din punctul meu de vedere în care oameni educați joacă un sport relativ dur. Avem 2 antrenamente pe săptămână, părinții pot să ducă copii să facă mișcare, lucru care este ideal. Trebuie să-i luăm de lângă calculator și să îi punem să facă sport, cum făceam și noi pe vremea noastră când nu existau tentațiile de acum. ”, a transmis Cristian Istrate, unul dintre părinții care au venit alături de copilul lor la festival.