IE9 este cel mai descărcat browser Microsoft în variantă beta, cu peste 40 de milioane de download-uri în întreaga lume și o rată de utilizare de 2% pe sistemele cu Windows 7.

Deja peste 250 dintre cele mai populare site-uri Web de pe planetă, cu o bază de peste un miliard de utilizatori activi pe Web, valorifică IE9 pentru a oferi scenarii de utilizare diferențiate pentru clienții lor.

 „Cea mai bună experiență pe Web este atinsă cu Windows și Internet Explorer 9. Utilizatorii noștri activează cele mai tari performanțe hardware ale PC-ului când sunt pe Web. Pe Windows 7, site-urile Web au un comportament similar aplicațiilor, datorită caracteristicilor precum Pinned Sites. În mai puțin de un an, IE9 a ajuns de la primul preview public la versiunea finală cu ajutorul partenerilor hardware și al comunității Web,” a declarat Tudor Galoș, Windows Business Group Lead, Microsoft România.

Ce aduce nou Internet Explorer 9

Internet Explorer 9 vine cu caracteristici noi precum Pinned Sites și JumpList permit utilizatorilor instalarea site-urilor Web favorite direct în taskbar-ul Windows 7, similar aplicațiilor native. De aici, utilizatorii pot opera ușor și rapid acțiuni legate de aceste site-uri, cum ar fi citirea mesajelor, schimbarea postului de radio, acceptarea invitațiilor de la prieteni sau vizionarea ultimelor știri.

IE9 este singurul browser cu accelerare hardware completă pentru HTML5 și folosește capabilitățile plăcilor grafice pentru a face disponibilă 90% din puterea unui PC pe Web – scenariu pur si simplu nesuportat până în prezent de browserele Web.

Dezvoltatorii pot construi acum site-uri Web mai rapide și mai expresive folosind HTML5 sau plug-in-uri precum Adobe Flash Player și Microsoft Silverlight, ambele cu suport pentru accelerare hardware în IE9 în următoarele versiuni.

În decembrie 2010, Microsoft a introdus funcția Tracking Protection în Internet Explorer 9 ce permite utilizatorilor să controleze ce informații le sunt utilizate pe măsură ce navighează pe Internet, prin indicarea site-urilor cu care preferă să nu schimbe date. Utilizatorii pot realiza acest lucru prin importul de liste de Tracking Protection în IE9, create de parteneri cum sunt PrivacyChoice, TRUSTe, Abine și Adblock Plus.

Internet Explorer 9 oferă primul Download Manager cu protecție împotriva codului malware, prin integrarea filtrului SmartScren. Filtrul SmartScreen este utilizat și pentru a determina reputația unui download, o altă inovație la nivelul browserelor Web ce îmbunătăște interacțiunea utilizatorului cu conținutul descărcat (mai puține alerte redundante pentru conținut binecunoscut, avertismente mai severe pentru conținut cu un grad ridicat de risc).

Studiile arată că IE9 blochează 99% dintre atacurile construite pe considerente sociale (social engineering), ce se bazează pe convingerea utilizatorului să realizeze acțiuni care compromit PC-ul și/sau datele. Rezultatele IE9 sunt de 5 ori mai bune decât ale Firefox și de 33 de ori mai bune decât cele obținute cu Chrome.