Informația momentului pentru toți angajații! Abia acum s-a descoperit adevărul

Sursă: Dreamstime

Anul 2020 a fost unul fără precedent în istoria contemporană. Pandemia a schimbat viețile a sute de milioane de oameni, care au început să vadă cu alți ochi modul în care trăiau și lucrau.

Din acest motiv, unele companii au încercat să evalueze cât de fericiți și de mulțumiți sunt angajații lor și dacă simt că joburile lor sunt ceea ce își doresc. O astfel de companie care a sondat cât de bine le merge angajaților este și Microsoft, potrivit Zdnet.

După cum au explicat doi șefi executivi ai gigantului american pentru Harvard Business Review, scopul lor a fost „de a vedea ce spun datele despre modul în care angajații noștri doresc să-și trăiască viața. Așa am ajuns la un nou mod de a măsura confortul lor, atât la locul de muncă, cât și în afara sa”.

Angajații nu erau așa fericiți cum s-a crezut

Astfel, cei de la Microsoft au descoperit că unii angajați nu se simțeau atât de bine cum s-ar fi crezut în această companie și nici nu se simțeau suficient de apreciați.

„Am întâlnit constant provocări în construirea unei definiții comune a angajamentului în întreaga companie. Adesea, în ciuda datelor privind implicarea angajaților, care păreau să indice că lucrurile merg bine, a devenit clar că angajații aveau dificultăți”, scriu cei doi șefi Microsoft.

A fost redefinit conceptul de „a-ți merge bine” la locul de muncă

Practic, așa s-a observat că ”nu am stabilit un standard suficient de ridicat pentru experiența angajaților”. Nu în ultimul rând, mai marii companiei au dorit să vadă dacă pot redefini conceptul de” a-ți merge bine” la locul de muncă.

Și, spun ei, au aflat: să te simți bine la job înseamnă „să te simți energizat și să ți se insufle încerederea că faci ceea ce este necesar”. Cercetătorii Microsoft au mai făcut o descoperire despre cei nemulțumiți.  „Angajații care nu se simțeau bine la job-ul lor au spus că se izbesc de mută birocrație și de lipsa de colaborare.

Secretul fericirii

Ei i-au examinat însă mai atent pe cei care au vorbit numai de bine despre locul de muncă și echilibrul dintre viața profesională și viața privată. Asfel au ajuns la o imagine suprinzătoare a unui angajat Microsoft fericit.

„Combinând datele despre sentimente și metadatele e-mailului, am descoperit că cei care se simt cel mai bine sunt cei care au avut cu cinci ore de colaborare mai puțin și cu 17 angajați mai puțin în rețeaua lor internă”.

În concluzie, scrie sursa citată, se pare că la Microsoft mantra muncii în echipă nu funcționează atât de bine.