După ce săptămâna trecută, Eldar Murtazin, bloggerul rus care deţine site-ul Mobile Review, a scris că Microsoft intenţionează să preia divizia de telefoane mobile a finlandezilor de la Nokia, acum revine şi anunţă şi suma pe care americanii sunt dispuşi să o plătească, 19 miliarde de dolari.

Murtazin, care a reuşit să intre în posesia  mai multor terminale prototip ale finlandezilor şi primul care a aflat de introducerea sistemului de operare Windows pentru mobile pe smartphone-urile Nokia, a scris pe Twitter că:  “O companie mică de software s-a decis săptămâna trecută că ar putea să cheltuiască 19 miliarde de dolari pentru a cumpăra un mic producător de telefoane mobile. Atât”.

Jurnaliştii de la businessinsider.com consideră că este vorba despre Microsoft şi Nokia şi deşi spun că este absurd să citeze un mesaj de pe Twitter, aceştia scriu că s-a speculat foarte mult pe marginea acestui subiect.

UPDATE: Microsoft nu comentează

Un executiv al Microsoft a refuzat să comenteze informaţia, însă a afirmat că piaţa telecom este precipitată şi nu există timp pentru redresare. Executivul a mai spus că, recent, a circulat zvonul conform căruia Microsoft va achiziţiona Borders Group, lucru care nu s-a întâmplat, scrie CNBC.

Sursa:businessinsider.com