Microsoft va cumpara 1% din producatorul de electronice Sichuan Changhong Electric pentru 12,3 milioane de dolari si va dezvolta, produce si comercializa televizoare, computere si alte electronice de tip home entertainment alaturi de acesta, informeaza Associated Press.

Sigurd Leung, head of IT research al Analysys International, a declarat ca tranzactia este importanta desi Microsoft a achizitionat doar un procent din compania chineza deoarece Sichuan Changhong Electric este detinuta de stat.

Microsoft a mai incercat in 1999, in cadrul proiectului Venus, sa imbine un computer, un browser de internet si un video cd-player intr-o singura unitate, alaturi pentru producatorii de electronice din China. Proiectul a esuat datorita vitezei mici a conexiunilor la internet din aceea perioada si a continutului prea putin interesant.

China a devenit in prezent a doua mare piata pentru internet cu 140 de milioane de utilizatori, ponderea conexiunilor de mare viteza fiind in continua crestere.

Sichuan Changhong Electric a inregistrat venituri de 486 de milioane de euro in primul trimestru din 2007. Profitul companiei a crescut cu 24% fata de aceeasi perioada din 2006, la 9,3 milioane de euro.

Sursa: AP 18 Iunie 2007