“Am fi preferat ca centrul de distribuţie european să rămână în Germania, unde se află de mai mulţi ani. Din nefericire disputa legală în privinţa brevetelor pe care o avem cu Motorola poate afecta operaţiunile noastre, a declarat Thomas Baumgaertner, purtător de cuvânt al Microsoft.

 Acesta a confirmat că transferul operaţiunilor se află în desfăşurare. În data de 17 aprilie un tribunal din Mannheim, Germania va decide dacă Microsoft a violat sau nu termenii înţelegerii pe care îi avea cu Motorola Mobility în privinţa folosirii unei tehnologii de comprimare video care se regăseşte în Windows 7 şi mai multe produse, inclusiv în consola Xbox 360.

Dacă tribunalul decide în favoarea Motorola Mobility, companie deţinută de Google, Microsoft ar putea interzice distribuirea Windows 7 de la centrul din Germania, afectând vânzările în restul ţărilor europene. Având în vedere că Microsoft a început deja mutarea operaţiunilor în Olanda este evident că nu se aşteaptă să câştige această dispută cu Motorola Mobility.