Microsoft a avut un câștig de neimaginat în pandemia de COVID. Compania a vorbit de venituri de peste 43 miliarde dolari. Profitul net a fost de peste 15 miliarde dolari în ultimele trei luni din 2020. Este vorba de un an în care compania a afișat rezultate record pe fondul creșterii utilizării serviciilor de cloud computing și gaming.

Divizia Azure a crescut cu 50%. Cea de jocuri video a depășit pentru prima oară o cifră trimestrială de afaceri de 5 miliarde dolari, susține hotnews.ro

Veniturile au crescut cu 17%, iar profitul net, cu 33% în ultimul trimestru din 2020. În acest an a crescut puternic utilizarea aplicației de conferințe Teams. Au mers bine și serviciile de cloud-computing și vânzările de dispozitive Surface.

2020 a fost anul în care vânzările mondiale de PC-uri au crescut cel mai mult din ultimul deceniu. Acest lucru a ajutat și vânzările de Windows.

Trimestrul trecut a fost al 14-lea consecutiv în care vânzările companiei au depășit 10%.

Acțiunile au crescut cu 5%, iar capitalizarea a ajuns la 1.760 miliarde dolari.

Fondatorul Microsoft, mutare de ultim moment

Bill Gates a făcut o mișcare de ultim moment chiar în plină pandemie. Fondatorul Microsoft a anunțat că va investi în tehnologii o sumă colosală. Mai exact, potrivit ultimelor informații, se pare că fondul său de investiţii Breakthrough Energy Ventures pune la bătaie un miliard de dolari, prin al doilea influx de capital, după ce a sprijinit 45 de firme start-up-uri cu încă un miliard de dolari.

De menționat este faptul că domeniul tehnologiilor curate a luat amploare, după ce Bill Gates a decis să aloce finanţare prin fondul său de investiţii. În ceea ce privește capitalul alocat firmelor start-up care pot contribui la diminuare emisiilor de dioxid de carbon, acesta a crescut de 40 de ori – de la 16 miliarde de dolari în 2019 la 400 de milioane de dolari în 2013, arată un raport al PwC publicat în 2020.

Bill Gates a decis să schimbe strategia fondului său de investiţii și estima să obţină profit în decurs de 20 de ani. Noua strategie a vizat și alte tehnologii, inclusiv în agricultură, construcţii, transporturi şi industrie de prelucrare.