Americanii de la Microsoft vor lansa mâine, conform tradiţiei, un update, însă acesta nu este unul obişnuit, ci este cel mai mare din istoria companiei. Update-ul de securitate conţine 13 buletine care vor repara 34 de vulnerabilităţi din programe precum Windows, Internet Explorer şi Office.

Microsoft lansează actualizări în a doua zi de marţi, din fiecare lună, din anul 2003 încoace. Marţi 13 octombrie este o zi specială deoarece Microsoft va lansa cel mai mare update de securitate din istoria companei.

Potrivit oficialiilor Microsoft, update-ul, care conţine 13 pachete, va repara 34 de vulnerabilităţi din mai multe versiuni de Windows şi de Internet Explorer. O parte din actualizări se vor adresa şi sistemului de operare Windows 7, care este în prezent folosit de companii.

Sistemul de operare Windows este una dintre cele mai vizate ţinte de către hackeri şi de către programele maliţioase: viermi informatici, troieni, etc.

Înainte de lansarea update-ului de mâine, cel mai mare update Microsoft a fost cel din luna iunie a acestui an, care cuprindea 10 buletine şi care a reparat 31 de vulnerabilităţi.

SURSA: BBC