Gigantul american Microsoft a anuntat ca va lansa noua versiune a sistemului de operare pentru terminale mobile Windows Mobile in 2010. Declaratia a fost facuta de catre Steve Ballmer, CEO-ul companiei.

Ballmer a facut afirmatii pe marginea acestui subiect in cadrul Mobile World Congress, cel mai mare targ de comunicatii din lume. Tot atunci, CEO-ul Microsoft a declarat ca nu va fi lansata o noua versiune a Office pana in 2010.

Anuntul lui Ballmer privind lansarea in anul viitor al Windows Mobile 7 a fost o adevarata surpriza, avand in vedere ca Microsoft a lansat pe 13 februarile Windows Mobile 6.5 la Mobile World Congress la Barcelona.

„Windows Mobile 7 va fi lansat pe piata anul viitor. In acest moment lucram la imbunatatirea sistemului de operare si speram sa il definitivam cat mai repede”, a spus Ballmer. Acesta a adaugat insa ca lansarea noii versiuni a Windows Mobile nu implica si lansarea unui terminal mobil, acest lucru nefacand parte din strategia Microsoft.

CEO-ul producatorului de software a mai adaugat ca se asteapta ca piata terminalelor smart sa creasca chiar si in acest an, desi piata de telefoane mobile va scadea.

Sursa: PCmag