Gigantul industriei software Microsoft va renunta in acest an la 5.000 de angajati la nivel global. Reducerile ar reprezenta aproape 5% din totalul fortei de munca si, potrivit calculelor companiei, ar urma sa produca economii de 1,5 miliarde de dolari. Primele 1.400 de concedieri vor avea loc in acestea zile, in timp ce restul de posturi vor fi eliminate din organigrama in urmatoarele 18 luni.

In planul de reduceri de costuri mai intra eliminarea maririlor de salariu bazate de rezultate, reducerea costurilor calatoriilor cu corca 20%, amanarea constructiei unor cladiri incluse in planul de extindere a campusului si neprelungirea unor contracte de inchiriere a unor spatii.

Divizia care se ocupa de Windows – si care produce un sfert din vanzarile companiei – nu sta bine, in primul rand din cauza faptului ca vanzarile de PC-uri au inregistrat in ultimul trimestru al anului trecut cea mai scazuta rata de crestere din ultimii sase ani.

Microsoft are acum la nivel global 96.000 de angajati, ceea ce reprezinta o crestere cu 50% prin comparatie cu iunie 2005. Compania a mai facut reduceri de posturi si in trecut, dar de regula doar pentr uanumite departamente in particular, niciodata la nivelul intregii firme.