Decizia intervine pe fondul scăderii încrederii în marile grupuri informatice americane, bănuite că folosesc în mod abuziv datele personale pe Internet, precum şi după dezvăluirile din ultimii ani cu privire la practicile serviciilor americane de informaţii pe vechiul continent. 

Fără acordul Deutsche Telekom şi al clienţilor, 'Microsoft nu va avea acces la datele salvate în aceste centre', a promis grupul american într-un comunicat de presă. Prin intermediul acestui parteneriat, 'clienţii Microsoft vor putea alege un nivel de protecţie a datelor care corespund cerinţelor companiilor germane şi numeroaselor entităţi publice', a comentat la rândul său Deutsche Telekom, adăugând că datele clienţilor vor rămâne în Germania. 

Începând din 2013, odată cu dezvăluirea existenţei unui vast sistem de spionaj în Europa aparţinând serviciului american de informaţii NSA, Comisia Europeană negociază cu SUA acordarea unor garanţii suplimentare pentru protejarea datelor personale ale europenilor când aceste date sunt analizate pe teritoriul american. 

AGERPRES