Micul dejun american intra cu greu in farfuriile noastre

Produsele cerealiere gata preparate au aparut prima oara in SUA, in anul 1894. Dr. John H. Kellogg si fratele sau, William, au conceput pentru pacientii sanatoriului lor un dejun nou, nutritiv si gustos, din fulgi de cereale uscate. Pacientii au fost foarte multumiti de acest aliment care, in scurt timp, a inceput sa fie savurat si de catre cei sanatosi. Datorita aportului de calorii si vitamine, cerealele ar trebui sa fie incluse in meniul zilnic al oricarei persoane. Produsele Musli - amestec

Produsele cerealiere gata preparate au aparut prima oara in SUA, in anul 1894. Dr. John H. Kellogg si fratele sau, William, au conceput pentru pacientii sanatoriului lor un dejun nou, nutritiv si gustos, din fulgi de cereale uscate. Pacientii au fost foarte multumiti de acest aliment care, in scurt timp, a inceput sa fie savurat si de catre cei sanatosi.
Datorita aportului de calorii si vitamine, cerealele ar trebui sa fie incluse in meniul zilnic al oricarei persoane. Produsele Musli – amestec de diverse cereale cu fructe uscate – inlocuiesc cu succes oul, untul, branza si salamul, adica cele mai frecvente alimente care compun micul dejun.
Rezultatele cercetarii efectuate de firma Mercury Marketing and Research, special pentru revista Capital, arata ca, in Romania, piata cerealelor este inca la inceput. Astfel, doar 166 de persoane dintr-un esantion reprezentativ de 1.533 au afirmat ca obisnuiesc sa cumpere in mod frecvent aceste produse, pe care le consuma fie simplu, fie cu lapte, cu iaurt, cu ceai, amestecate cu banane sau in alte combinatii. Procentul celor care le achizitioneaza creste in functie de venitul lunar personal. Cele mai cunoscute marci comercializate in Romania sunt: NestlA