Migdalele, extrem de benefice pentru organism! Toți care suferă de acestă boală ar trebui să le consume
Există momente în timpul zilei când ne simțim extrem de obosiți și de stresați, iar nimic din ceea ce facem nu ne iese cum trebuie. Pentru a scăpa de aceste două probleme nu este neapărat nevoie să apelăm la pastile, ci putem consuma migdale, care sunt extrem de benefice pentru organism. De asemenea, ele sunt bune și pentru cei care se confruntă cu depresie sau insomnie.
Specialiștii recomandă pentru cei care suferă de insomnie să servească o porție de 50 de grame de migdale sau caju înainte de culcare. Potrivit lor, acești sâmburi sunt bogați în triptofan și magneziu, ajutând la relaxarea musculaturii și a sistemului nervos. În plus, triptofanul acționează și ca antidepresiv.
Cine nu ar trebui să consume migdale
De asemenea, ei recomandă ca oamenii să consume zilnic 15-20 de sâmburi de migdale, subliniind că singurele persoane care nu ar trebui să facă acest lucru sunt doar cele care au pietre la rinichi sau disfuncții biliare.
Migdalele au efecte benefice și asupra inimii și creierului, stimulează imunitatea și dau energie atunci când ești obosit sau stresat. În plus, acestea pot ameliora migrenele – specialiștii recomandă ca în cazul în care te confrunți cu migrene, să aplici pe tâmple cataplasme din migdale amare pisate.
Laptele de migdale, înlocuitor pentru cel normal
Dacă ai intoleranță la lactoză sau ești raw-vegan, atunci laptele de migdale este potrivit pentru tine. El se prepară extrem de simplu – după ce ai lăsat migdalele în apă peste noapte, pune-le într-un blender, adaugă apă plată, apoi mixează.
Ce beneficii au aduc migdalele
Pe lângă beneficiile anterior menționate, migdalele ajută la menținerea sănătății pielii, protejând-o împotriva poluării și a altor factori nocivi. De asemenea, migdalele susțin sănătatea sistemului digestiv, datorită cantității mare de fibre pe care o conțin.
Având în vedere că au fosfor, calciu și magneziu, migdalele sunt benefice pentru sănătatea oaselor, dar contribuie și la menținerea greutății corporale datorită cantității mari de fibre și a grăsimilor sănătoase.