Mihaela Bilic: Poți să eviți tentațiile și să îți echilibrezi dieta, chiar și atunci când acționezi impulsiv și cumperi în exces

Mihaela Bilic

SURSA FOTO: Facebook, Mihaela Bilic

Mihaela Bilic ne sfătuiește să evităm tentațiile alimentare, subliniind că este mai ușor să ne abținem când mâncarea nu este la vedere. Totodată, ne amintește că niciodată nu e prea târziu să ne echilibrăm dieta, chiar dacă uneori cumpărăm în exces.

Mihaela Bilic știe să se bucure de gust

Mihaela Bilic a descris cum vinerea este ziua în care participă la emisiunea „Frecvența gustului” la Europa FM și profită de ocazie pentru a lua masa cu colegii la cantina radioului. Aceasta menționează că, fiind pofticioasă, nu alege alimente dietetice și echilibrate, potrivit gandul.ro

„Profund dezechilibrat! Vinerea este ziua cu Frecvența gustului în direct la Europa FM. Și tot vinerea profit de ocazie ca să mănânc cu colegii de radio la cantină. E un fel de ‘împinge tava’ cu design modern și multă mâncare ispititoare.  Și ca o pofticioasă ce sunt, să nu credeți că aleg dietetic și echilibrat!”

Tava ei conținea doar puțin spanac din lasagna și multe preparate cu carbohidrați: pâine, cartofi prăjiți și paste. În mod ironic, ea a recunoscut că aceasta reprezintă o adevărată „cacofonie nutrițională”.

Cu toate acestea, a explicat că, de fapt, a fost cumpătată. A mâncat doar câțiva cartofi și două guri de carne, a luat lasagna la pachet pentru cină, iar lipia o va păstra pentru micul dejun de a doua zi, alături de telemea și cafea.

„Ați putea spune că a fost un dezastru, dar în realitate am fost tare cumpătată: am mâncat câțiva cartofi și două guri de carne, lasagna am luat-o la pachet ca să am pentru diseară iar lipia o țin pentru mâine dimineață la micul dejun – încălzită în aparatul de prăjit pâine, cu telemea și o cafea”.

Importanța unei diete ca stil de viață

Mihaela Bilic recomandă să ne menținem la distanță de tentațiile alimentare, subliniind că cel mai ușor ne abținem atunci când nu avem mâncare la îndemână și nu ne expunem vizual acesteia. Sfatul ei este să evităm cumpărăturile frecvente, să petrecem cât mai puțin timp în bucătărie și să păstrăm frigiderul gol sau să fie „frig” în interior, pentru a limita tentațiile de a mânca.

Adoptarea unei alimentații sănătoase nu presupune renunțarea la mâncărurile preferate sau înlocuirea lor cu altele necunoscute și dificil de pregătit. Dimpotrivă, preparatele tale favorite pot fi gătite într-un mod mai sănătos și la fel de delicios. Esențial este să cunoști principiile nutriției echilibrate.

Putem continua să consumăm ciorbe, supe sau fasole boabe în locul orezului și al pastelor, datorită conținutului lor ridicat de fibre. De asemenea, peștele gras, precum tonul, somonul, macroul sau sardinele, și fructele care nu produc aciditate, cum ar fi strugurii, perele, caisele sau piersicile, sunt alegeri excelente.

Zahărul are un efect nociv asupra organismului, accelerând procesul de îmbătrânire, așa că ar trebui evitat pe cât posibil și înlocuit cu îndulcitori de încredere, cum sunt aspartamul, ciclamatul sau zaharina.

Mihaela Bilic consideră că nu este niciodată prea târziu să adoptăm o alimentație echilibrată. Chiar dacă uneori acționăm impulsiv și cumpărăm în exces, nu înseamnă că trebuie să consumăm totul într-o singură masă.