Mihai Gâdea a rămas fără cuvinte! Totul a fost prezentat în direct la Antena 3. Este fără precedent
Joi seara, jurnalistul Mihai Gâdea a prezentat raportul de activitate al unui consultant care are un contract de 500.000 de euro pe filiera Uniunii Salvați România (USR). Raportul îl are în prim plan pe consilierul lui Vlad Voiculescu, fondatorul Rețelei Citostaticelor. Așa cum reiese din document, consilierul este plătit cu suma de 500.000 de euro.
Rețeaua Citostaticelor a luat ființă în anul 2008, fiind un grup de peste 400 de voluntari din întreaga Europă care aduceau gratuit medicamente care lipseau bolnavilor de cancer din România.
Membru al echipei de suport tehnic a Băncii Europene de Investiții
Claudiu Mitcu a regizat un documentar despre povestea Rețelei Citostaticelor, numit ”Rețeaua”, în urma unei investigații jurnalistice realizată de Vlad Mixich. Ulterior, el devine vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului, în anul 2016, în timp ce pe blogul său personal scrie că este specializat în domeniul politicilor de sănătate. De asemenea, se mai arată că este membrul unei echipe de suport tehnic a Băncii Europene de Investiții.
Acum, Vlad Mixich primește un salariu de 500.000 de euro, bani decontați de statul român. Mihai Gâdea a prezentat în emisiunea ”Sinteza zilei”, de la Antena 3, că Vlad Mixich primește 600 de euro pe zi, potrivit contractului de consultanță. Activitățile care îl recomandă pentru acest venit sunt: misiuni în Iași și Cluj, predocumentare, creare de baze de date cu contacte, pregătire agendă, inverviuri și structurare pregătiri, interviuri și redactarea rapoartelor de misiune.
Rețeaua Citostaticelor
“Cum am devenit membru în rețeaua citostaticelor. Vrei să intri și tu?” rămâne astfel prima mărturie de presă despre fostul ministru al Sănătății.
Așa avea să afle întreaga suflare, cum un baiat anonim care muncește în capitala Austriei se gândește și la muribunzii săi compatrioți, cărora le trimite “pe blat” medicamente care nu se găsesc în țară.
“Prima dată când a cerut un citostatic într-o farmacie vieneză a fost refuzat. Apoi s-a îmbrăcat în costum, a intrat într-o farmacie înființată cu 142 de ani în urmă, în apropierea Operei din Viena, s-a îndreptat spre cea mai bătrână farmacistă (chiar proprietara), i-a explicat situația și i-a lăsat o carte de vizită pe care era imprimată sigla companiei prestigioase la care lucrează.
După câteva schimburi de email-uri, Alin a primit un număr de client permanent al farmaciei (44J) și a început să ridice citostaticele care îi erau cerute din țară. Plata o făcea din buzunarul propriu, urmând să-și recupereze banii de la pacienți după ce aceștia le primeau în România. Fără să-și adauge vreun comision, fără să ceară vreun ban pentru timpul și efortul consumat.”
Autorul acestui material de presă din HotNews, Vlad Mixich, avea să fie numit vicepreședinte la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale în guvernul Dacian Cioloș.
Deci până și ziaristul care a promovat acest scenariu de film numit “rețeaua citostaticelor” era parte a viitorului guvern tehnocrat. Interesantă coincidență sau ce? Dar să nu fiți surprinși, pentru că politica de Dâmbovița este plină de asemenea încrengături nevinovate.
Urmare a publicării materialului citat, 400 de români din toată Europa s-au înscris ca voluntari în Rețeaua lui Vlăduț de la Viena, fiind dispuși să transporte medicamente peste graniță în bagajul de mână.
“Campania inițiată apoi de HotNews și sprijinită de mai multe televiziuni (cu orientări politice diferite) a creat presiunea publică necesară pentru schimbarea legislației și dispariția crizei citostaticelor.
Dar a fost nevoie de aproape un an ca asta să se întâmple și, în această perioadă, regizorul Claudiu Mitcu a început să filmeze documentarul Rețeaua” care a fost difuzat în premieră de HBO România, joi, 24 septembrie 2015 de la orele 20.
În anul 2013 celebra prezentatoare tv Melania Medeleanu și Vlăduț se asociază “pentru fapte bune” și înființează asociația de caritate MagiCamp, conform sursei citate.