Mihai Leu a fost mutat de la ATI
Mihai Leu a fost mutat de la Secția de Terapie Intensivă a Institutului Clinic Fundeni din București, unde se afla din cauza unor complicații legate de cancer de colon, o boală cu care se luptă de aproximativ zece ani.
În anul 2014, Leu a fost diagnosticat cu cancer la colon, a stat două luni în spital și a trecut prin două operații.
Ioan Andone, prietenul său, a anunțat că starea lui de sănătate este acum mai bună. El a povestit că l-a vizitat la spital recent. Mihai Leu s-a dovedit a fi un luptător. Fostul pilot de curse a trecut prin momente foarte dificile, dar, datorită organismului său puternic și determinării sale, și-a revenit. Intenționează să-l mai viziteze.
„Mihai Leu e bine. Am fost la spital la el, am mai fost și acum o săptămână, dar e bine. A avut momente mai grele, dar e un boxer, e un pilot, are un organism puternic și să îi dea Dumnezeu sănătate!
A fost mult mai rău, a trecut prin clipe extrem de grele, dar el fiind un luptător a trecut și chiar aseară l-am vizitat, am povestit și o să mă mai duc. Eu l-am văzut și când era mai rău”, a declarat el în cadrul unei intervenții TV.
Surse medicale au confirmat că Mihai Leu, acum în vârstă de 55 de ani, a fost internat pentru complicații. În luna mai, el a mai fost internat de urgență pentru aceeași problemă. Atunci, el a transmis pe Facebook că este bine îngrijit și că se gândește să revină la curse.
Despre cancerul la colon
Cancerul de colon este una dintre cele mai comune forme de cancer din lume. Este a doua cea mai frecventă boală tumorală la bărbați și a treia la femei. Acest tip de cancer poate apărea în intestinul gros sau în ultima parte a tubului digestiv, adică în ultimii 15 centimetri ai intestinului gros, ceea ce se numește cancer colorectal.
De cele mai multe ori, cancerul de colon se dezvoltă din polipi colonici, care sunt formațiuni benigne (necanceroase). În timp, aceste polipi pot suferi modificări genetice (mutații) și se pot transforma în tumori maligne (canceroase).
Cancerele din părțile ascendente, transversale și descendente ale colonului au un risc ridicat de a se răspândi (metastaza) la ficat. Pe de altă parte, cancerele din partea colorectală (ultimul segment al intestinului gros) pot provoca metastaze mai des la plămâni sau în organele din apropierea zonei pelviene, prin extindere locală.