"Sectorul serviciilor de IT este important pentru noi deoarece are potenţial de creştere economică. În 2010, contribuţia IT&C la PIB-ul României era de 5% iar 115.160 de oameni lucrau în domeniu. De asemenea, 23% din populaţia activă lucrează în domeniul ştiinţei şi tehnologiei", a arătat Ungureanu.

Prim-ministrul a adăugat că, în prezent, Guvernul susţine aproape 9.000 de ingineri specializaţi în IT dintr-un total de 30.000 de absolvenţi.

"Noi investim anual în calificarea de specialitate pentru aproape 9.000 de ingineri specializaţi în IT dintr-un total de 30.000 de absolvenţi ai facultăţilor de profil. Guvernul consideră că această categorie specială profesională are nevoie de încurajare prin dialog direct cu marile companii. Acastă politică de încurajare nu a început de ieri de azi dar o putem profila mai bine. Competitivitatea de ţară ar creşte şi ar încuraja migraţia la nivel intern. Interesul nostru nu este unul retoric ci cât se poate de consistent şi serios", a spus premierul Ungureanu.

Şeful Guvernului a menţionat totodată că România continuă să fie recunoscută pentru calitatea specialiştilor în domeniu în comunităţile de IT din întreaga lume.

Numărul de angajaţi ai gigantului american Intel în România a ajuns la 350 de persoane după ce, miercuri, compania a inaugurat, la Bucureşti, centrul de dezvoltare software IRSDC.

Noua locaţie Intel România Software Development Center (IRSDC) va deservi segmentul de Research&Development (R&D) şi va contribui la creşterea cercetării şi dezvoltării domeniului IT în România.

Centrul include trei divizii: Open Source Tehnology Center, Platform Tehnology & Analisys Center şi Developer Platform Division.
SURSA: Agerpres