Mihai Tudose îi dă replica lui Rareș Bogdan

Mihai Tudose a afirmat că auzit că liberalii vor să-l susțină pe Mircea Geoană ca și candidat, deoarece în cadrul grupului lor nu s-a discutat această problemă și nu se va discuta nici în viitor. Declarațiile anterioare sunt luate în considerare.

”Am auzit că ei vor să candideze Geoană din partea lor, fiindcă la noi nu s-a pus problema şi nu se va pune nici în continuare. Ţinem cont de câteva declaraţii. 1 – Declaraţia preşedintelui partidului, că PSD va avea un candidat al lui. 2 – Acesta va fi pesedist.

Declaraţia numărul 3 al domnului Geoană care constă în faptul că el va candida independent, susţinut larg de un grup de oameni de afaceri, dar asta e altceva”, a declarat social-democratul, joi seară, la Antena 3 CNN.

Vicepreședintele PSD s-a referit direct la Rareș Bogdan:

”De aici încolo, iertaţi-mă, despre vestimentaţia domnului Rareş Bogdan sau a noastră, cu cine moare de grija noastră, dacă mai suntem noi la partid sau nu, nu e problema domniei sale”.

Acesta a adăugat:

”Eu înţeleg că la ei la partid s-a luat decizia că  ei au câştigat deja alegerile, pe toate, au câştigat deja şi prezidenţialele, eu cred că o să le câştige PSD şi cel mai important e ca după aceste alegeri să câştige România, să avem, în continuare, stabilitate. Dar ştiţi cum e, dragoste cu sila nu se poate, dar  dacă domniile lor înţeleg să aleagă altă cale, asta e viaţa”.

PSD va avea candidat la alegerile prezidențiale

Mihai Tudose a declarat că PSD va avea un candidat la Președinție din partea partidului și că există și varianta unui candidat comun al celor două partide. Aceste aspecte vor fi clarificate în cursul weekendului de ambele părți.

El a subliniat că ideea de a aduce pe cineva din afară a fost definitiv abandonată odată cu candidatura de la București. Tudose a adăugat că ideea unui candidat independent a fost lămurită și închisă complet.

„Ideea de a aduce pe cineva din afară cred că tocmai a luat sfârşit definitiv cu candidatura la Bucureşti (…) Ideea candidatului independent a fost lămurită, a fost îngropată, i-am făcut şi de 40 de zile la Bucureşti, s-a închis”, a precizat Tudose.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi, pe 13 iunie, că PSD pierde alegerile atunci când îşi prezintă un candidat și se confruntă cu un reprezentant al dreptei. El a subliniat că, inclusiv la Bucureşti, s-a observat că oamenii preferă dreapta.

”Dacă domnul Geoană sau domnul Ciolacu, domnul Grindeanu, domnul Tudose sau altcineva candidează la preşedinţia României, în turul doi, oricare dintre aceştia pierde alegerea în faţa reprezentantului dreptei, respectiv domnului Nicolae Ciucă”, a spus el.

Rares Bogdan, PNL, alegeri
Rareș Bogdan / SURSA FOTO: Facebook, Rares Bogdan

PNL va organiza Consiliul Național, iar apoi Congresul

Tot joi, Rareș Bogdan a anunțat că că PNL va organiza în următoarele 10 zile Consiliul Național și apoi Congresul, ambele programate până pe 10 iulie, pentru a desemna candidatul comun la alegerile prezidențiale.

Acesta a menționat că Partidul Național Liberal urma să se întâlnească a doua zi la Poiana Brașov, la ora 11:00, cu toți președinții de organizații pentru a analiza rezultatele alegerilor și candidatul comun.

Prim-vicepreședintele liberal a subliniat că principalul obiectiv al întâlnirii era să înțeleagă exact ce s-a întâmplat, menționând că partidul a pierdut câteva președinții de Consilii Județene în județe precum Suceava, Maramureș, Timiș, Prahova și Caraș-Severin, dar a câștigat un număr mare de primari. Mai multe puteți citi aici.