În perioada 17.08 - 23.08, în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2015”, medici veterinari oficiali, din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu medicii veterinari oficiali detaşaţi, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare din zonele cele mai importante de pe litoralul românesc. Astfel, au fost verificaţi un număr de 215 de operatori din industria alimentară.
Controalele au vizat: 111 restaurante, 21 unităţi tip fast-food, 13 braserii, 8 unităţi tip bufet, 2 pizzerii, 1 bar, 2 beach baruri, 2 pensiuni, 26 magazine alimentare, 1 rulotă fast food, 8 laboratoare cofetărie/patiserie, 6 cofetării/patiserii, 1 cantină, 1 depozit alimentar, 1 gogoşerie, 11 tabere şcolare, unităţi localizate în cele 7 zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate/neigienizate sanitar veterinar.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 26 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.200 de lei.
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 3.364 kg, lapte şi produse lactate – 1.074 kg, peşte şi produse din peşte – 2.017 kg, ouă – 27 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 55.251 lei.