situate in zona de nord a Capitalei, in special in cartierul Floreasca. Cei care investesc in astfel de blocuri luxoase sunt interesati si de alte zone, dupa ce au impanzit anii trecuti cartierele Primaverii, Dorobanti, Aviatorilor si Kiseleff. Ce fel de blocuri se construiesc? Blocuri de lux, cu cate un apartament sau maximum doua pe etaj si cu finisaje la standarde ridicate. Apartamentele au suprafete foarte mari (in medie, 150 mp, dar exista si oferte pentru suprafete de peste 200 mp) si cu o multime de facilitati. Se pare ca aceasta este tendinta anului 2004 si, probabil, si a lui 2005, cand o parte dintre aceste proiecte vor fi date in folosinta. „Spatiile vor atinge standarde tot mai ridicate si vor oferi finisaje de lux, spatii generoase, facilitati de ultima ora, precum si alte servicii si dotari conexe (securitate permanenta, sali de gimnastica, piscina si sauna si chiar servicii de baby-sitting si clinica medicala)”, afirma Mirela Vasile, reprezentant al agentiei Regatta, care are oferte de apartamente de lux si vile, cuprinse in zece astfel de proiecte noi. Pe langa blocuri noi, situate in oras, investitorii continua sa construiasca si ansambluri de vile, cu tot atat de multe facilitati si servicii suplimentare oferite viitorilor locatari. Ca amplasamente, se pastreaza atractia pentru zonele Baneasa si soseaua Nordului si, mai nou, se remarca dezvoltarea zonei Ionescu – Sisesti. Toate aceste ansambluri noi, fie ca sunt de apartamente, fie ca sunt de vile individuale, respecta calapodul cererii de pe piata. „Cele mai apreciate zone raman cele situate in zona spatiilor verzi, a lacurilor si parcurilor. Recentele cladiri rezidentiale ofera numeroase facilitati, atat in ceea ce priveste serviciile administrative si de securitate, cat si posibilitatile de parcare”, declara Mihaela Pana, consultant in cadrul Departamentului rezidential al agentiei DTZ Echinox.Oferta este, astfel, din ce in ce mai sofisticata, la fel si preturile, care, in functie de amplasament, pot ajunge si la 1.400 de euro/mp construit.

zona Baneasa este Inca In top
In zona Baneasa continua sa se construiasca foarte mult. Unul dintre ultimele ansambluri rezidentiale anuntate, pregatite pentru vanzare, este cel din imagine, situat pe strada Ion Ionescu de la Brad, in apropierea Lacului Baneasa.Ansamblul rezidential, compus din doar cinci vile, va avea o suprafata totala a terenului de 3.000 mp, iar suprafata unui lot este de 500 mp si100 mp cota de drum privat. Suprafata construita a unei vile este de 333,63 mp, iar ca dotari si finisaje dispune de tigla, jgheaburi si burlane Ranilla, usi interioare din lemn, parchet din stejar, centrala termica, geamuri termopan cu tamplarie din PVC, garaj pentru doua masini cu usa actionata electric, prin telecomanda. Pretul de vanzare, fara TVA, este de 160.000 de euro, daca vila este cumparata la cheie sau 110.000 de euro, daca este cumparata la rosu. Proprietarul are posibilitatea de a astepta plata intre unul si trei ani.

Pentru prima data, in aceasta primavara s-a schimbat raportul intre numarul imobilelor noi cu apartamente de lux si cel al ansamblurilor rezidentiale noi de vile, construite in Bucuresti sau in imediata lui apropiere.Astfel, se poarta apartamentele cu suprafete mari, cuprinse intre 100 si 300 mp, avand intre doua si cinci dormitoare fiecare. De exemplu, in blocul din imagine, fiecare apartament are o suprafata construita de 208 – 220 mp si este format din trei dormitoare, doua bai, o toaleta si doua terase. Imobilul are o arhitectura moderna si include subsol, parter si cinci etaje. „Apartamentele beneficiaza de o repartitie foarte buna si mai sunt disponibile doar cele de la etajul unu si patru”, a declarat Victoria Linca, consultant al agentiei DTZ Echinox. Blocul are garaj cu usa cu telecomanda, centrala termica proprie, servicii administrative si de securitate si finisaje la standarde inalte , existand posibilitatea alegerii culorilor si materialelor inca din faza de amenajare.

Ansamblurile rezidentiale noi, cu cate zece-douazeci de case fiecare, continua sa fie in atentia investitorilor. Pentru a se diferentia de cele existente, proprietarii diversifica sau completeaza gama de servicii sau aduc de fiecare data ceva nou. Magnolia Village este amplasat in zona de nord a Bucurestiului si toate casele din complex vor fi date in folosinta in vara acestui an, primele fiind gata la cheie incepand din primavara. „Magnolia Village aduce un nou concept de parc rezidential, fiecare vila fiind deservita de un tunel subteran prin care se intra direct in garajul fiecarei case, accesul realizandu-se din strada principala. In acest mod, circulatia este fluenta si se face usor, chiar si pe timp de iarna”, afirma Victoria Linca, Residential Consultant la DTZ Echinox. Complexul rezidential este construit pe o suprafata de 5.000 mp si are in total douasprezece vile tip duplex, avand intre 400 si 600 mp de gradina fiecare. Fiecare duplex se desfasoara pe patru nivele si are un total de 480 mp suprafata construita.

cele mai mici apartamente noi scoase la vanzare au circa 100 metri patrati
Tot in zona de nord, in apropierea Cartierului Francez, se construieste un bloc cu finisaje de lux, dar cu suprafete ale apartamentelor mai mici decat media de pe piata. Blocul va fi dat in folosinta in 2005.”Apartamentele au o suprafata construita cuprinsa intre 115 si 175 mp, incluzand doua-trei dormitoare, cate doua bai si terase. Astfel, imobilul ofera apartamente de marime medie, venind in intampinarea cererii crescande pentru acest tip de apartamente”, declara Mihaela Pana, Consultant in cadrul Departamentului Rezidential al DTZ Echinox. Un alt punct de atractie al acestui imobil ar fi faptul ca la ultimele doua etaje are terase cu vedere panoramica.In total, blocul are patru etaje si douasprezece apartamente. Preturile locuintelor noi construite in aceasta zona, Floreasca, variaza intre 800 si 1.200 de euro/mp, mai mici decat cele practicate pentru imobilele din zonele Primaverii, Kiseleff, Aviatorilor si Dorobanti, unde sunt cuprinse intre 1.000 si 1.400 de euro/mp.