Microcipurile implantabile devin tot mai utile în mediul de viaţă înconjurat de tehnologie, deşi încă sunt privite cu suspiciune, iar cei care aleg să le folosească ajung să aprecieze numeroasele avantaje oferite, scrie Go4it.
Tentantă mai ales pentru posesorii de smartphone, implantarea unui microcip durează câteva secunde şi este similară unei injecţii cu un ac ceva mai gros.
În funcţie de implantul ales, posesorul îl poate folosi ca suport electronic pentru păstrarea datelor de contact şi istoricul medical.
Moda a pornit din Suedia, o ţară europeană unde superstiţiile religioase nu-şi prea găsesc adepţi, iar tehnologia modernă este de mult parte din viaţa de zi cu zi.
Implantat la încheietura mâinii sau altă locaţie convenabilă, microcipul poate servi ca şi cheie electronică pentru deblocarea telefonului mobil, deschiderea locuinţei, înlocuitor pentru cartela de acces la birou şi chiar pornirea autoturismului. Prevăzute cu memorie internă, cipurile implantabile pot păstra bilete în format electronic şi chiar abonamentul pentru mijloacele de transport în comun, validarea călătoriei fiind posibilă la simpla apropiere a mâinii de senzorul pentru cartelă.