Mii de români riscă să rămână fără bani, potrivit unui avertisment lansat de APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că foarte mulți fermieri se află într-o situație periculoasă, deoarece imaginile din satelit nu coincid cu suprafețele de culturi declarate.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a lansat un avertisment pentru mii de fermieri din Dolj. Potrivit agenției, aceștia riscă să rămână fără subvenții, deoarece imaginile din satelit nu coincid cu suprafețele de culturi declarate.
APIA a lansat un avertisment pentru fermieri
Reacția oamenilor nu a întârziat să apară. Ei subliniază că neconcordanțele apar din cauza măsurătorilor eronate făcute de drone. În momentul de față, trebuie să demonstreze cu fotografii că în teren sunt într-adevăr culturile lor.
Aceste fotografii trebuie să fie încărcate într-o aplicație a agenției. Din păcate, nu toată lumea să descurcă cu astfel de aplicații, iar autoritățile nu au luat în considerare acest aspect atunci când au impus procesul de digitalizare.
Mulți fermieri nu dețin smartphone-uri
Mai mult, mulți fermieri nici nu dețin smartphone-uri. Chiar dacă această problemă ar fi rezolvată, apare o altă problemă. Majoritatea celor aflați în această situație nu știu să folosească internetul și preferă telefoanele clasice, cu butoane.
„Ni s-a dat de la primărie această hârtie și ni s-a dat codul de GPS să trecem pe telefon. Eu nu am telefon decât din ăsta cu butoane.
Nu pot să-mi introduc codurile astea că nu știu, sunt bătrân și nu știu”, a explicat un agricultor deținător a nouă parcele de teren în Amărăștii de Jos, județul Dolj.
Culturile nu coincid cu cele din măsurătorile GPS
Mai multe probleme au apărut și din cauza măsurătorilor GPS. Acestea nu coincid cu realitatea, deoarece datele din satelit arată că fermierul ar cultiva floarea-soarelui. Totuși, el cultivă grâu.
„Floarea soarelui e la un vecin mai încolo”, a mai spus fermierul.
Sute de fermieri se află în această situație doar în comuna Amărăștii de Jos. Problema ajunge până la câteva mii de fermieri în județul Dolj.
Oamenii mai au la dispoziție doar o săptămână să lămurească lucrurile
Trebuie menționat că oamenii mai au la dispoziție doar o săptămână să lămurească lucrurile. Ei trebuie să meargă din nou în teren, să fotografieze culturile și să încarce apoi imaginile în aplicația APIA.
Totuși, această cerință este foarte dificilă pentru mulți dintre ei. Pe lângă problemele tehnologice, mulți au și probleme de sănătate.
„Eu sunt bolnavă, am făcut două infarcturi, nici nu pot să stau pe picioare. De ce le pune pe mine, că eu am făcut alea anul trecut, GPS, pozele alea și spune că nu corespunde.
Păi de ce? S-a umflat pământul, s-a mutat pământul de acolo?”, a spus o femeie, potrivit Euronews.
Digitalizarea impusă de Uniunea Europeană îngreunează viața multor oameni
Amintim că fermierii au făcut cozi la primăriile locale și la Agenția de Plăți pentru Agricultură Bechet. Mulți sunt nemulțumiți din cauza necesității măsurătorilor din satelit, o condiție impusă de Uniunea Europeană (UE).
Totuși, aceste măsurători nu sunt realizate de Agenția de Plăți în Agricultură. Ele sunt realizate de o firmă specializată, cu ajutorul unor drone.
Cei care nu își rezolvă problema urmează să fie sancționați sau să piardă subvențiile, potrivit regulamentului UE.
Amintim că Uniunea Europeană ar încerca să elimine birocrația din domeniu prin procesul de digitalizare. Totuși, această digitalizare obligată a îngreunat viața multor oameni.