Mii de oameni rămân fără loc de muncă. O cunoscută companie face concedieri în masă. Cine sunt cei vizați

Restricții

Vești proaste pentru mii de angajați. În contextul pandemiei de coronavirus, o cunoscută companie va desființa 3.000 de locuri de muncă. Astfel, mii de persoane vor rămâne fără serviciu.

Este vorba despre grupul american Uber Technologies Inc care a anunțat că va desfiinţa aproximativ 3.000 de locuri de muncă, în plus faţă de cele 3.700 anunţate luna aceasta.

Această decizie a fost luată în contextul în care restricţiile menite să oprească răspândirea pandemiei de coronavirus  au redus cererea pentru servicii de ride-hailing.

Anunțul a fost făcut luni, de directorul general Dara Khosrowshahi, într-un email adresat angajaţilor, transmite Reuters, citată de agerpres.

Investițiile vor fi reduse

Totodată,  compania intenţionează să-şi reducă investiţiile în câteva proiecte care nu sunt de bază.

Serviciile de ride-hailing în SUA şi pe plan global sunt aproape în colaps în urma introducerii restricţiilor, în martie. Aproape două treimi din veniturile Uber sunt generate în SUA şi Canada, unde măsurile de izolare au fost impuse la mijlocul lunii martie. Cererile pentru serviciile Uber au scăzut cu 80% în aprilie, dar se redresează încet, a anunţat compania.

De asemenea, a anunţat Khosrowshahi, în următoarele 12 luni va fi închis biroul din Singapore, iar activitatea va fi mutată într-un alt „hub” din regiunea Asia-Pacific.

Uber va închide aproximativ 45 din birourile sale, inclusiv cel din San Francisco.

Totodată, Uber a informat anterior că serviciul său de livrări Uber Eats îşi va înceta operaţiunile în Cehia, Egipt, Honduras, România, Arabia Saudită, Uruguay şi Ucraina începând cu data de 4 iunie. În schimb, operaţiunile care vizează serviciile de transport oferite de Uber în Cehia, Egipt, Honduras, România, Arabia Saudită, Uruguay şi Ucraina nu sunt afectate de această decizie.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii. Uber activează pe piaţa din România din februarie 2015, în Bucureşti, şi s-a extins în 2016 în oraşele Cluj, Braşov şi Timişoara. România este a doua piaţă ca mărime în regiunea central şi est europeană, după Polonia, şi a cincea din Uniunea Europeană.