Statisticile afirma ca Japonia este cea mai scumpa tara din lume, dar si una dintre putinele in care nu se lasa bacsisuri. Moneda nationala este yenul, iar 1.000 de yeni echivaleaza cu 9,4 USD. O masa la restaurant costa aproximativ 25 USD, in timp ce o camera la hotel poate costa si 70 USD pe noapte. Daca va permiteti sa calatoriti in Japonia, nu ratati muzeele din Tokyo, imensele gradini si temple din Kyoto (fosta capitala imperiala), Muntele Fuji – un simbol al Japoniei.
Merita sa infruntati poluarea, traficul supraaglomerat si inundatiile periodice ca sa vedeti unul dintre cele mai interesante orase din Asia: Bangkok, Thailanda. Principalele sale atractii sunt cele 400 de temple, piata plutitoare, Templul lui Buddha (unde puteti admira statuia inalta de 3 metri, din aur masiv, a acestui idol), dar si numeroasele localuri in care se organizeaza spectacole de dans si meciuri de box traditional. Un sejur pe insula Samui, acoperita de plantatii de cocotieri si de palmieri, inseamna reintoarcerea la natura. Moneda nationala se numeste baht, iar 100 bahti echivaleaza cu 2,55 USD. O masa la restaurant costa 4-7 USD, iar o camera la un hotel mediu 8-12 USD pe noapte.
Cea mai vizitata tara din Africa este, fara indoiala, Egiptul. Piramidele, croazierele pe Nil, mormintele faraonilor si muzeele fac din Egipt una dintre tarile in care vizitatorul cheltuieste cea mai mare parte a banilor lui pe intrarile la obiectivele turistice. Daca intrarea la Muzeul de Egiptologie costa doar 7 USD, cei care vor sa vada Mormantul lui Nefertiti, aflat langa Luxor, trebuie sa scoata din buzunar 60 USD. Moneda nationala este lira egipteana, iar 100 de lire echivaleaza cu 29 USD.

Oferta agentiilor este redusa

· India (On Travel)
Pret: 1.430 USD/pers./8 zile
Servicii incluse: transport cu avionul Bucuresti – Viena – New Delhi, cazare in camera dubla la hotel de 3 stele, demipensiune, transport intern cu autocarul, intrare muzee, taxa de vixa, servicii ghid insotitor si ghid local. Se viziteaza: New Delhi, mormantul lui Qutubminar si Humayun, Poarta Indiei, Jantar Monter, Agra, Sikandra, Taj Mahal, Turnul Octogonal, Palatul Jehangir, Jaipur, Palatul Vanturilor.

· Japonia (On Travel)
Pret: 3.958 USD/pers./11 zile
Servicii incluse: transport cu avionul Bucuresti – Osaka – Tokio – Bucuresti, taxe de aeroport, 8 nopti cazare la hotel de 3 stele, demipensiune, ghid japonez si ghid roman, intrarile la obiectivele turistice, transport cu autocar si tren, transferuri. Se viziteaza: Osaka (Piata Doguya, Piata Kuromon, Osaka Business Center, Dotonbori, croaziera cu vaporasul), Kyoto (Castelul Nijo, Pavilionul de Aur, Palatul Imperial, Templul Higashi Honganji, centrul de arta populara), Nara (Parcul Caprioarelor, Altarele Kasuga), Tokio (Gradinile Palatului Imperial, Templul Asajusa Kannon, Ginza – aria comerciala, Altarele Meiji). Excursie optionala – Muntele Fuji si lacul Hakone (18.000 yeni).
Conditii de inscriere: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data efectuarii excursiei, 2 fotografii recente, adeverinta de salariat sau talon de pensie. La inscriere se achita 50% din pretul excursiei.

· Malaezia – Kuala Lumpur si Penang (Happy Tour)
Pret: 1.130 – 1.305 USD/pers./7 zile
Servicii incluse: transport avion la Kuala Lumpur, taxe de aeroport, transferuri, cazare 6 nopti la hotel de 4 – 5 stele in camera dubla cu mic dejun.

· Africa de Sud – Johannesburg – Cape Town-Sun City (Happy Tour)
Pret: 2.050 – 2.505 USD/pers./sejur 9 zile
Servicii incluse: transport cu avionul la Johannesburg, taxe de aeroport, transferuri, 8 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun la hoteluri de 4-5 stele.

· Egipt (Paralela 45)
Pret: 890 USD si 1.850.000 lei/pers./circuit 11 zile
Servicii incluse: transport cu avionul Bucuresti – Cairo, transferuri, 10 nopti cazare in camera dubla la hotel de 3 stele, pensiune completa, intrare la obiectivele turistice, ghid roman si ghid egiptean. Se viziteaza: Cairo, Luxor, croaziera pe Nil, Valea Regilor, Templul reginei Hatsepsut, Colosii lui Memnon, Templul
Edfu, Gradina botanica din Aswan, Mausoleul lui Agha Kan, Templele Karnak si Luxor, bazarul din Cairo, Muzeul de Egiptologie, Sfinxul, Piramidele lui Keops, Kephren si Mikerinos, Muzeul de Parfumuri Orientale, Institutul Papirusului. Optional: excursie la Alexandria (50 USD).

· Maroc – Orasele Imperiale (Marshal Turism)
Pret: 1.146 USD/pers./sejur 8 zile
Servicii incluse: transport cu avionul Bucuresti – Amsterdam – Casablanca si retur, 7 nopti cazare in camera dubla, pensiune completa, transport cu autocarul, doua mese traditionale, ghid insotitor, intrari la monumente. Orase vizitate: Casablanca, Rabat, Fez, Marrakech.

· Thailanda – Bangkok – Samui (Marshal Turism)
Pret: 714 USD/pers./sejur 14 zile
Servicii incluse: 3 nopti cazare in Bangkok, 10 nopti cazare in Samui, camera dubla la hotel de 4 stele, mic dejun, transfer Bangkok-Samui. Biletul de avion Bucuresti-Bangkok nu este inclus in pret.