Puțini știu că jumătate din populația Mexicului trăiește în sărăcie: aproximativ 60 de milioane, dintre cei 112 milioane de locuitori. Mulți îl văd pe Carlos Slim vinovat de faptul că societatea lor se divide în bogați și săraci, scrie Financial Times.

Criticii spun că poziția sa dominantă în industria de telecomunicații ajută prețurile să rămână foarte sus, ceea ce determină o creștere a competitivității din partea unor companii din state emergente precum Brazilia. Astfel, Mexicul pierde teren în fața acestor economii.

Cu toate acestea, Slim nu este un personaj pe care mexicanii să-l urască. Fiind unul dintre cei mai angajatori din țară, un sondaj de opinie recent arăta faptul că Slim ar fi liderul de care Mexicul are nevoie.

Deși este un tip de om care iubește să facă acte de caritate, Carlos Slim nu ar vrea să arunce cu banii, pentru că este de părere că "mulți oameni fac bani în urma sărăciei, iar ONG-urile sunt un mare business".

Răspunsul său la sărăcia mexicanilor este unul singur: joburile, pentru că ele încurajează dezvoltarea.

Până să se decidă ce anume face cu banii, Carlos Slim tocmai și-a cumpărat un apartament în America, însă nu dorește să locuiască aici pentru că are o locuință în Mexico City, unde stă de 40 de ani încoace. Mai mult, își conduce singur mașina

Dacă și-ar dori să lase averea copiilor, aceasta s-ar împărți în șase. 
Prestigioasa revistă Financial Times i-a luat un interviu miliardarului Carlos Slim, a cărei avere a fost desemnată de revista Forbes ca fiind cea mai mare din lume.

Deținător al companiei America Movil, un colos care se întinde în 19 state și are peste 276 de milioane de clienți, miliardarul Slim se poate lăuda că la 71 de ani are 40% din bursa din Mexic, datorită acțiunilor din minerit, imobiliare, tutun, transport aerian, bănci.

I se pare absurd să lase tot imperiul moștenire copiilor săi, iar de vândut, este absolut sigur că nu ar vrea să cumpere nimeni așa ceva.

Dacă ar lăs-o statului mexican, la un calcul elementar, ar veni cam 300 de dolari pentru fiecare cetățean din Mexic.