Dezvoltatorii imobiliari din New York sunt în alertă, după ce s-a aflat ca miliardarul rus Mihail Prokhorov, îmbogăţit din afaceri cu metale, îşi caută o „căsuţă”. Miliardarul este interesat de echipa de basket New Jersey Nets şi are nevoie şi de o reşedinţă pe pământ american, pentru a-şi putea urmări de aproape investiţia.

 

Prokhorov este cunoscut ca un mare cheltuitor, care ţine la eticheta de miliardar. Mai mult, la înălţimea de 2,06 metri, are nevoie de o locuinţă cu plafonul cât mai ridicat, care să nu îi stânjenească imaginea. Prokhorov este un om cu greutate în lumea sportului de performanţă, dupa ce a finanţat mai mulţi ani echipa de fotbal CSKA Moscova şi este foarte apreciat în Rusia pentru felul în care ştie să conduca şi să dezvolte un business.

 

Prokhorov s-a arătat interesat de un apartament tip penthouse din Brooklyn de numai 25 de milioane de dolari, pe care să îl folosească la petrecerile de pomină pe care le dă pentru prieteni şi apropiati. Pe locul doi ar fi un penthouse mai modest, dar mai retras, care costă 7,5 milioane de dolari, însă şansele ca rusul să îl cumpere sunt sub 50%, întrucât nu se prea se potriveşte stilului său grandoman.

 

Cea mai scumpă vila s-a vândut în Brooklyn în 2006, pentru suma de 11 milioane de dolari, iar cel mai scump apartament s-a vândut anul trecut, pentru suma de 7 milioane de dolari, la etajul 14 al renumitului Clock Tower.

 

SURSA: PИA НОВОСТИ