Trustul american de presa New York Times se afla in discutii cu miliardarul mexican Carlos Slim privind posibile investitii de sute de milioane de dolari, suma ce ar putea ajuta compania sa treaca cu bine de actuala criza financiara.

Conform unor surse apropiata discutiilor, pana in acest moment nu a fost incheiat niciun acord, board-ul New York Times urmand sa se intalneasca in aceasta saptamana cu Slim pentru a analiza posibilitatile.

Conform informatiilor aparute in presa internationala, Carlos Slim ar putea investi in jur de 250 milioane de dolari in trustul New York Times.

Investitia lui Slim ar putea fi facuta prin achizitia de actiuni preferentiale, de titluri fara drepturi de vot care aduc o remuneratie mai mare fata de cea generata de actiunile ordinare. Aceasta situatia va diminua participatia de control a familiei Sulzberger.

Carlos Slim detine deja o participatie la grupul NYT, care la finele lui septembrie era de 6,4%. Pachetul de actiuni are in prezent o valoare de 60 milioane de dolari, jumatate din valoarea sa initiala.

Sursa: The Globe and Mail