Milioane de oameni vor rămâne fără locuință! Există riscul să rămână în stradă

Sursă: Inquam Photos / Ilona Andrei

Un raport al Organizației pentru Alimentație și Agricultură arată că mai mult de un miliard de persoane și-ar putea pierde locuințele din cauza crizei globale.

Cea mai mare catastrofă a tuturor timpurilor: Miliarde de oameni din întreaga lume ar putea rămâne fără case

Registrul amenințărilor ecologice, realizat de Institutul pentru Economie și Pace (IEP) din Sydney, arată că până la 1,250 miliarde de oameni din întreaga lume ar putea rămâne fără case, conform informațiilor transmise de cnn.com

Amenințările ecologice și schimbările climatice reprezintă provocări serioase pentru omenire, arată raportul respectiv.

„Țările cel mai puțin rezistente din lume, când se confruntă cu dezastre ecologice, sunt mai susceptibile să experimenteze instabilitatea politică, fragmentarea socială și colapsul economic”, este scris în raport.

Regiunile care se confruntă cu cel mai mare număr de amenințări

Raportul s-a bazat pe date de la organizații internaționale precum Națiunile Unite, Organizația pentru Alimentație și Agricultură și cercetările realizate de IEP privind nivelurile de rezistență ale țărilor.

Folosind cifrele respective, IEP a calculat apoi amenințările relative ale creșterii populației, lipsa apei, a nesiguranței alimentare, secete, inundații, cicloni și creșterea temperaturii și a nivelului mării.

Regiunile care se confruntă cu cel mai mare număr de amenințări sunt Africa subsahariană, Asia de Sud, Orientul Mijlociu și Africa de Nord, se arată în raport.

„Nu toți acești oameni vor fi strămutați, totuși este probabil ca un număr mare dintre ei să fie”, a transmis Institutul pentru Economie și Pace.

Populația globală se ridică momentul de față la 7,8 miliarde

Populația globală se ridică momentul de față la 7,8 miliarde. Acest număr este de așteptat să ajungă la 10 miliarde până în 2050, tensionând resursele naturale deja întinse ale lumii, se arată în raport, citând date de la Departamentul de Afaceri Economice și Sociale al ONU.

Se preconizează că cea mai mare parte a acestei creșteri a populației va avea loc în țările cu conflicte armate în curs, precum cele din Africa Subsahariană, se arată în raport.

Citând cercetările din partea organizației mondiale non-profit World Resource Institute, raportul prevedea că până în 2050, cererea globală de alimente va crește cu 50% și 3,5 miliarde de oameni ar putea suferi de insecuritate alimentară.

Deficitul de apă poate fi o problemă și mai mare – deja, există mai mult de 2,6 miliarde de oameni care se confruntă cu stres hidric ridicat sau extrem, ceea ce înseamnă că fie nu au suficientă apă pentru nevoile lor, fie că alimentarea cu apă este expusă riscului de perturbare, a spus raportul.