Milionarii din China nu au timp să îşi găsească dragostea, afacerile fiind mai importante. Aşa că au luat naştere site-urile de matrimoniale exclusiviste, destinate doar celor cu venituri foarte ridicate.

„Bogătaşii sunt de obicei oameni excelenţi iar găsirea unei perechi compatibile este foarte dificilă pentru că standardele acestora sunt foarte ridicate”, spune Xu Tianli, proprietarul site-ului de dating exclusivist Golden Bachelor.

Platforma Golden Bachelor este unul dintre serviciile care „caută” pentru milionarii chinezi soţiile potrivite. Taxa de membru în cadrul site-ului este de 300.000 de yuani (44.000 de dolari). Pentru înscriere însă trebuie împlinite nişte condiţii foarte stricte: o avere persoanlă de cel puţin 2 milioane de yuani (aproape 300.000 de dolari), studii superioare, atitudine aristrocrată. În plus, bărbaţii care aleg Golden Bachelor trebuie să fie tineri, talentaţi şi frumoşi.

„Diferenţa dintre noi şi alte site-uri de dating este că noi ne concetrăm doar asupra clienţilor cu un statut social ridicat şi cu venituri peste medie”, spune Xu Tianli.

Golden Bachelor are peste 5 milioane de membrii şi, pe lângă faptul că încearcă găsirea soţiei perfecte, angajaţii platformei oferă şi consultanţă persoanelor înscrise în program.

Printre angajaţii Golden Bachelor  se mai numără şi aşa-numiţii „vânători de iubire” care călătoresc în întreaga ţară pentru a găsi cele mai frumoase femei care sunt gata să concureze pentru un soţ bogat.

Compania organizează petreceri în cadrul cărora bărbaţii înscrişi pe site şi tinerele care aleg această cale fac diverse lucruri împreună: discută, dansează, încearcă să se cunoască. Astfel, în 80% din cazuri petrecerile se încheie cu planuri de viitori pentru milionari.