Dezvoltatorul Land Development Proiect SRL, parte a grupului Atrium European Real Estate Limited, a anuntat ca se asteapta la venituri anuale din chirii de 8,6 milioane de euro pentru centrul comercial Militari Shpping Centre, inaugurat astazi.

Militari Shopping Center a absorbit o investitie de aproximativ 75 milioane de euro, fiind construit pe o suprafata de 198.000 de metri patrati si dispunand de 51.400 de metri patrati suprafata inchiriabila.

Potrivit oficialilor companiei dezvoltatoare, centrul comercial este inchiriat in totalitate, cei 63 de chiriasi semnad contracte pe o perioada medie de 9 ani.

„Toti chiriasii din Militari Shopping Center au incheiat contracte pe o perioada de minim 5 ani si maxim 20 de ani, media fiind de nou ani”, a declarat Bogdan Dancau, director financiar si de operatiuni al Manhattan Real Estate Management, companie membra a Atrium European Real Estate Limited, care asigura managementul operational al centrului.

Opt retaileri au renuntat la contracte

Bogdan Dancau a mai adaugat ca aproximativ opt retaileri au renuntat la contractele de inchiriere cu cateva luni inainte de deschiderea parcului comercial, doi dintre acestia fiind romani.

„Ininte cu 4 luni de inaugurare, opt retaileri ne-au anuntat ca vor sa rezilieze contractele, motivand ca sunt afectati de criza financiara si renunta la planurile de extindere”, a spus Dancau.

„Problema cea mai mare de piata locala de retail este lipsa unei educatii contractuale. Cred ca si in perioada de criza retailerii ar trebui sa aiba o educatie de business”, a mai spus reprezentantul Manhattan Real Estate Management.

Militari Shopping Center deserveste o zona rezidentiala de peste 500.000 de locuitori si mizeaza pe clienti din Bucuresti dar si din provincie, parcul fiind situat aproape de autostrada Bucuresti-Pitesti.

Militari Shopping Center aduce 4 retaileri noi pe piata din Romania

Pe langa hypermarketul Auchan si magazinul Praktiker, centrul comercial gazduieste alte 61 de magazine, aducand in premiera pe piata din Romania mai multe branduri internationale.

Astfel, Decathlon, lider mondial in comercializarea de echipamente sportive, a inaugurat in Militari Shopping cel mai mare magazin de profil din Romania, cu peste 5.000 de articole. C&A, Mladinska si Imaginarium sunt alte branduri de renume international care au ales acest centru comercial pentru a intra pe piata romaneasca. NewYorker intra pentru prima oara in Bucuresti in Militari Shopping.

Decathlon deschide primul magazin pe piata locala, cu o suprafata de 4.200 de metri patrati si care cuprinde articole pentru 60 de sporturi.

Mladinska va deschide portile primei librarii in cadrul Militari Shopping, Bucuresti, in urma unei investitii de 300.000 de euro. „Aceasta investitie reprezinta doar o prima etapa dintr-un plan de dezvoltare mai amplu pe care Mladinska il are pentru piata romaneasca. Doua noi librarii urmeaza a fi deschise in Arad si Constanta, parte a unui numar de 12 magazine ce urmeaza a fi inaugurate in urmatorii cinci ani”, a declarat Vesna Virant, country managerul companiei.

Humanic, Hervis, Leonardo, Deichmann, dm, Adidas, Media Galaxy sau Domo sunt o parte din restul de retaileri din cadrul Militari Shopping Center.