Studiul realizat de Milka arată că 43% dintre români se consideră prea stresaţi ca să dea dovadă de tandreţe faţă de prieteni şi familie, iar procentul este mai ridicat faţă de media de 39% la nivel european. În România, unul din 3 români (32%) se consideră a fi o persoană tandră, în timp ce unul din cinci români crede că tandreţea este deseori nepotrivită, de aceea nu îndrăzneşte să o manifeste între prieteni şi familie. Ţara noastră se situează pe locul 10 în clasament.
Cei mai tandri europeni sunt maghiarii, respectiv 58% din populaţie consideră că se comportă de mai multe ori tandru pe parcursul unei zile. Pe harta Milka a Tandreţii, Ungaria este urmată de Turcia şi Portugalia, iar la celălalt pol se află Franţa, Olanda şi Cehia. Doar 28% dintre cehi consideră că se manifestă tandru în fiecare zi.
Europenii îşi manifestă, mai degrabă, tandreţea faţă de prieteni (54%) decât faţă de familie (30%).
Studiul a fost realizat online, în luna februarie a acestui an, pe un eşantion de 8300 de respondenţi europeni, dintre care 50% au fost femei şi 50% bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani.