Astfel, Millennium se alătură băncilor care au anunţat deja participarea la Prima Casă 4 – BCR, BRD, Bancpost şi Banca Transilvania.

Banca spune că dobânda la creditele ipotecare prin programul ipotecar va fi formată din Euribor la trei luni plus o marjă de 4%, dar nu dă detalii despre nivelul avansului.

“Creditele vor fi disponibile pentru clienţi după ce banca va semna convenţia de garantare cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM şi va implementa noile prevederi ale programului. Dobânda va fi formată din Euribor la trei luni plus o marjă de 4 %”, se spune în comunicatul băncii.

În primele trei faze ale programului Prima Casă, având 100% garanţia statului, avansul minim a fost de 5%. În această fază, în care garanţia statului va fi de 50%, iar 50% va reprezenta riscul preluat de bancă, sunt încă semne de întrebare în privinţa avansului minim. Şi asta pentru că, pentru partea de risc preluat de 50%, băncile intră sub incidenţa BNR.

Dacă BNR nu va permite băncilor să aibă în normele interne un avans minim de 10% pentru un credit în care banca îşi asumă 100% riscul, atunci avansul minim în Prima Casă, în care au un risc de 50%, ar putea fi mai mare de 5%.

“Millennium Bank este un jucător foarte activ în Prima Casă, am acordat credite în valoare de peste 50 de milioane de euro în ediţiile anterioare ale programului. Incluzând credite Prima Casă în oferta noastră de credite ipotecare, putem răspunde unor nevoi mai variate ale clienţilor noştri”, a declarat Eliza Erhan, director dezvoltare produse retail al Millennium Bank.

Banca are în ofertă un produs cu costuri relativ comparabile cu Prima Casă. Recent, Millennium a redus avansul minim pentru Creditul Ipotecar standard la 10 %. Costurile împrumutului sunt de asemenea comparabile cu Prima Casă, cu o marjă începând de la 5 % peste Euribor/Robor la trei luni, în funcţie de valoarea finanţată şi de opţiunea clientului de a-şi transfera venitul la bancă.
Clienţii beneficiază de asigurare de viaţă gratuită şi de zero comision de administrare. Valoarea maximă a împrumutului este de 300.000 de euro, iar creditul poate fi contractat pe 30 de ani.