Mineritul nu va mai fi subvenţionat din 2011, iar soluţiile pe care autorităţile le au, după discuţiile cu Fondul Monetar Internţaional, sunt fie privatizarea companiilor minere, fie închiderea definitivă a acestora, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Tudor Şerban. „Trebuie să găsim soluţii pentru minerit, pentru că din 2011 noţiunea de subvenţie nu va mai exista”, a spus Şerban într-o reuniune a consilierilor economici din reprezentanţe
Mineritul nu va mai fi subvenţionat din 2011, iar soluţiile pe care autorităţile le au, după discuţiile cu Fondul Monetar Internţaional, sunt fie privatizarea companiilor minere, fie închiderea definitivă a acestora, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Tudor Şerban.
„Trebuie să găsim soluţii pentru minerit, pentru că din 2011 noţiunea de subvenţie nu va mai exista”, a spus Şerban într-o reuniune a consilierilor economici din reprezentanţele economice din străinătate ale Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).
Cele mai mari companii miniere din România sunt Compania Naţională a Huilei şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.
Şerban a adăugat România este interesată încheie un contract cu Kazahstanul pentru aprovizionarea cu uraniu a reactoarelor nucleare 3 şi 4 care vor fi construite la Cernavodă.
SURSA: Mediafax