Cluj-Napoca, locul din România în care, zilnic, au loc mini-cutremure

Într-un oraș din România, o anumită zonă urbană este constant afectată de „mici-cutremure artificiale”, provocând frustrare printre locuitori. Cauza acestui fenomen nu este de natură tectonică, ci este legată de o deficiență în structura carosabilului.

O bucată de drum denivelată în apropierea Pieței Mihai Viteazu din Cluj-Napoca este tranzitată în mod regulat de troleibuze, autobuze și vehicule grele. Atunci când roțile mașinilor ajung în zona problematică, impactul generat de diferența de nivel se propagă către clădirea din apropiere, provocând oscilații.

Pe parcursul timpului, situația s-a deteriorat. Primăria Municipiului Cluj-Napoca nu a luat nicio măsură pentru remedierea problemei, potrivit unui locatar. El și ceilalți vecini au contactat repetat autoritățile locale.

Totuși, Primăria Municipiului Cluj-Napoca a comunicat recent că echipele de muncitori ar trebui să intervină în zona respectivă în cursul acestei săptămâni, în funcție de condițiile meteorologice.

Oamenii sunt din ce în ce mai nemulțumiți

Locatarul și-a exprimat frustrarea legată de situația clădirii în care locuiește. Se zguduie constant din cauza unei denivelări minore din fața Restaurantului Gandhi de la Palatul Babos.

Impactul roților troleibuzelor, autobuzelor și camioanelor asupra acestei denivelări provoacă vibrații în întreaga clădire, cu efecte mai pronunțate în apartamentul său de la etajul 2.

Restaurantul Gandhi
Clădirea în care oamenii sunt pur şi simplu disperaţi / SURSA FOTO: Cluj.com

A făcut zece sesizări, primind asigurări că se vor efectua verificări și că problema va fi remediată. Totuși, nicio acțiune concretă nu a fost întreprinsă.

Ar fi dispus să se mute în altă clădire din centrul municipiului, dar ar fi necesar să plătească 500 de euro în plus.

„Trăim într-o clădire care se zgâlțâie în fiecare zi, la fiecare oră, fiecare minut. Nu mai știu ce să fac. Există o denivelare relativ minoră, în fața restaurantului Gandhi, la Palatul Babos.

Când roțile troleibuzelor, autobuzelor, camioanelor, se lovesc de marginea respectivei denivelări, se zgâlțâie toată clădirea. Noi stăm la etajul 2, unde se simt cel mai tare. Denivelarea devine din ce în ce mai pronunțată și clădirea se mișcă din ce în ce mai mult.

Am făcut 10 sesizări la Primărie și de fiecare dată mi-au răspuns că se vor efectua verificări și dacă, este nevoie, vor remedia problema.

Însă, din păcate, niciodată nu se face nimic. Dacă m-aș muta în altă clădire din centrul municipiului, ar trebui să plătesc 500 de euro în plus”, a spus el pentru stiridecluj.ro.