Minimax şi mic.ro, perlele lui Patriciu, au intrat oficial în insolvenţă

Tribunalul Ilfov a aprobat, în urmă cu o săptămână, intrarea în insolvenţă a Minimax Discount, după ce Tribunalul Bucureşti a aprobat la jumătatea acestei luni insolvenţa în cazul Mic.ro Retail. În cazul ambelor firme, instanţa a numit ca administrator judiciar firma RVA Insolvency Specialits SPRL.

Firma Minimax Discount şi-a cerut insolvenţa la începutul lunii februarie, iar termenul de judecată a fost stabilit pentru luna iunie. Termenul a fost preschimbat, iar judecătorii Tribunalului Ilfov au deschis procedura insolvenţei în acest caz în urmă cu o săptămână, conform datelor disponibile pe site-ul administratorului judiciar.

Conform anunţului administratorului judiciar, toţi creditorii vor primi în cel mai scurt termen notificarea prevăzută de Legea 85/2006 privind procedura insolvenţei, prin scrisoare recomandată.

În ceea ce-i priveşte pe proprietarii de spaţii, aceştia vor fi notificaţi cu privire la măsurile ce urmează a fi luate în vederea menţinerii/denunţării contractelor de închiriere, stabilindu-se data la care se va face primirea-predarea, dacă este cazul, se menţionează în anunţul RVA Insolvency.

“Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului este 7 aprilie 2012”, arată lichidatorul.

Totodată, RVA Insolvency precizează că începând cu data deschiderii procerurii se suspendă toate acţiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creanţelor asupra debitorului (Minimax Discount) sau a bunurilor sale, conform articolului 36 din Legea privind procedura insolvenţei.
Potrivit administratorului judiciar, salariaţii firmei Minimax Discount nu trebuie să depună cerere de înscriere la masa credală, creanţele salariale urmând să fie înregistrate de RVA Insolvency conform evidenţelor contabile.

Conform sursei citate, prima adunare a creditorilor a fost stabilită pentru 4 mai 2012, termenul de verificare şi de afişare a tabelului preliminar fiind 28 aprilie 2012.

Lichidatorul mai menţionează că salariaţii debitorului vor putea fi reprezentanţi de un delegat din rândul angajaţilor, care va vota pentru întreaga valoare a creanţelor reprezentând salariile şi alte drepturi băneşti ce li se cuvin.
Practica insolvenţei, ca măsură de protecţie împotriva creditorilor, a devenit tot mai frecventă în ultimii ani de criză. Reorganizarea unei companii durează, în general, 2-3 ani, perioadă în care societatea este ferită de atacurile creditorilor.

Patriciu deţinea în luna septembrie 830 de magazine Mic.ro, dintre care 720 fixe şi 110 mobile, şi 58 de unităţi MACRO şi miniMax. După depunerea cererii de insolvenţă în cazul MACRO şi miniMAX, toate unităţile de tip discount au fost închise. Ulterior majoritatea magazinelor Mic.ro şi-au tras şi ele obloanele, iar o parte din spaţiile în care funcţionau unităţile de retail au fost scoase la închiriat.
Citeşte şi: Judecătorii au acceptat cererea lui Patriciu: Urmează vânătoarea de capital pentru revitalizarea Mic.ro