Mai mult, Ministerul a cheltuit de 40 de ori mai mult decât suma normală pe nişte şuruburi de oţel pentru autovehiculele Land Rover ale armatei, plătind astfel nu mai puţin de 103 lire sterline (120 euro) pe un articol vândut în comerţ cu 2.60 lire (3 euro).

Acest lucru arată "o totală lipsă de bun simţ" – a comentat ministrul apărării, Liam Fox, adăugând că astfel de cheltuieli arată ‘cum a rispit guvernul precedent banii contribuabililor’.

Un soldat angajat la unul din magazinele armatei, indignat de asemenea "distorsionări" de preţuri, a mărturisit pentru cotidianul popular The Sun că a comandat 100 de becuri pentru care s-au plătit în total 2000 de lire (2.300 euro), "când se pot cumpăra exact aceleaşi becuri din comerţ cu 65 de penny".

"Probabil că la Ministerul Apărării se folosesc mii de becuri, iar dacă s-ar da atenţie la astfel de mărunţişuri s-ar putea economisi sume importante şi chiar ar fi salvate locuri de muncă", a conchis soldatul.
Acesta a explicat că de regulă contractele de furnizare de bunuri se încheie cu firme private, care iau comisioane.

Ministerul Apărării a anunţat însă revizuirea tuturor acestor contracte. Miercuri, Marea Britanie a confirmat că vor fi suprimate 11.000 de posturi din cadrul forţelor armate, în contextul reducerilor bugetare vizând revizuirea deficitului public record al ţării.
SURSA: Agerpres