Ministerul Comunicaţiilor şi Consiliul de Administraţie al Poştei Române au hotărât continuarea în forţă a programului de restructurare propus de compania de consultanţă Roland Berger, care prevede ca, în următorii patru ani, operatorul poştal să înregistreze profit şi să îşi extindă operaţiunile.

„Strategia de restructurare prevede păstrarea locurilor de muncă şi chiar creşterea numărului acestora pe anumite segmente în următorii cinci ani. Este de reţinut faptul că studiul relevă că îmbunătăţirea performanţei companiei poate fi vizibilă încă din primul an de implementare”, a declarat, marţi, într-un comunicat, ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu.

„Sunt prevăzute, printre altele, măsuri precum înfiinţarea unei instituţii financiare nebancare, a unei societăţi de asigurări, a unei societăţi de transport valori, a unei poşte hibride, a unei societăţi curierat expres şi rapid, dar şi a unei entităţi pentru administrarea patrimoniului”, a spus Sandu.

Măsurile de restructurare propuse de Roland Berger vor aduce Poşta Română în zona profitabilităţii în anul 2012, în condiţiile în care, în 2008, operatorul poştal a obţinut un profit net de 32.793 lei la o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de lei.

Prin Ministerul Comunicaţiilor, statul român deţine 75% din acţiunile Poştei Române, restul de 25% revenind Fondului Proprietatea.

SURSA: Mediafax