Decizie de ultim moment anunțată de către Guvernul României. Cei de la Ministerul Culturii au pus la bătaie o sumă uriașă pentru derularea proiectelor dedicate Zilei Culturii Naţionale 2021.

Două milioane de leu pentru Ziua Culturii Naționale

Ministerul Culturii anunţă alocarea a 2.000.000 lei pentru sprijinirea derulării proiectelor şi acţiunilor culturale dedicate anul viitor Zilei Culturii Naţionale.

Valoarea maximă a sprijinului financiar pe proiect/acţiune acordat de Ministerul Culturii este de 100.000 lei.

Solicitările se transmit doar online la adresa de email directiacultura@cultura.ro în format pdf, într-un singur email cu titlul „Ziua Culturii Naţionale 2021”, până la data de 21 decembrie 2020, ora 22,00.

Pentru a putea participa la sesiunea de selecţie, proiectele/acţiunile culturale se vor desfăşura exclusiv în perioada 15 – 31 ianuarie 2021.

Nu au dreptul să participe solicitanţii aflaţi în incapacitate de plată sau care au conturile blocate conform unei hotărâri judecătoreşti definitive.

Selecţia administrativă a ofertelor culturale transmise este programată pe 22 decembrie. Între 23 decembrie şi 4 ianuarie se vor evalua ofertele selectate, iar pe 5 ianuarie se vor publica pe site-ul Ministerului Culturii rezultatele. Contestaţiile vor putea fi transmise pe 6 ianuarie online, la adresa directiacultura@cultura.ro.

Soluţionarea contestaţiilor şi publicarea rezultatelor finale este prevăzută în zilele de 7 şi 8 ianuarie, urmând ca, în perioada 11 – 14 ianuarie, să aibă loc semnarea contractelor de finanţare, conform Agerpres.