Potrivit datelor ministerului, prima licitaţie viza ”Lucrări de închidere, punere în siguranţă şi ecologizare al obiectivului minier Mina Certej – Iazurile Valea Miresului şi Valea Mealu, în judeţul Hunedoara” şi a fost câştigată de ofertantul Asocierea SC Eco Invest SRL (Hidroconstrucţia) TPSUT, cu o propunere financiară de 12,43 milioane de lei, fără TVA. Contractul a fost atribuit în 18 noiembrie 2011.

A doua licitaţie a fost pentru ”Lucrări de închidere, punere în siguranţă şi ecologizare al obiectivului minier Mina Teliuc – iazurile nr. 1, 2 şi 3, din judeţul Hunedoara”, câştigată de ofertantul Asocierea SC Eco Invest SRL & SC TPSUT Mehedinţi & SC DRUPO SRL, cu o propunere financiară de 7,08 milioane de lei, fără TVA. Contractul a fost atribuit în data de 6 decembrie 2011.

Cea de-a treia licitaţia – ”Lucrări de închidere, punere în siguranţă şi ecologizare al obiectivului minier Mina Baia Sprie – Iazul Tăuţii de Sus, din judeţul Maramureş” a fost câştigată de ofertantul SC Petro Construct SRL, cu o propunere financiară de 24,37 milioane de lei, fără TVA. Contractul a fost atribuit la 30 martie 2012.

A patra licitație – ”Lucrări de închidere, punere în siguranţă şi ecologizare al obiectivului minier Mina Dealul Negru Inferior – Iazurile Dealu Negru şi Pârâul Cailor, din judeţul Suceava ” a fost câştigată de ofertantul Asocierea SC Iridex Group Construcţii SRL şi Cartel Bau, cu o propunere financiară de 11,89 milioane  de lei, fără TVA. Contractul a fost atribuit în 30 martie 2012.

Conform ministerului, neregulile descoperite de Corpul de control sunt, în toate cele patru cazuri: diminuarea nejustificată a capacităţii economico-financiare a ofertanţilor şi garanţiilor, firma câştigătoare neavând obiectul de activitate principal sau secundar care să reprezinte o garanţie a abilităţii de executare a lucrărilor conform cerinţelor din caietul de sarcini.