“S.C. Electrocentrale Bucuresti S.A. (ELCEN) nu intentioneză să oprească livrarea de energie termică către RADET Bucureşti, la ora actuală, livrarile situându-se în grafic la nivelul de 26.400 gigacalorii/24 h. Valoarea acestor livrări se ridică la aproximativ 4,5-5 milioane lei/zi”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei.

În plus, oficialii de la Economie menţionează că “aspectele sus-menţionate nu exonerează RADET Bucureşti şi Primaria Municipiului Bucureşti de plata facturilor care, numai pe anul în curs se ridică la valoarea de 800 milioane lei energie livrată, facturată şi neachitată de RADET Bucureşti”.
Răspunsul ministerului vine după ce primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a semnalat Instituţiei prezidenţiale, CSAT, primului ministru, Ministerului Economiei şi Serviciului Român de Informaţii “situaţia deosebit de gravă, fără precedent şi care se perpetuează de peste 15 ani în Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică din Municipiul Bucureşti”. Primarul general consideră că “această situaţie este determinată de procedurile abuzive şi discreţionare ale ELCEN şi ale Autorităţii Naţionale de Reglementare a Energiei”.