Ministerul Educației a transmis un comunicat cu numărul total de cazuri de infectare cu COVID-19 la nivel național, înregistrate în școli în perioada 08-17 februarie 2021 (ora 16.00).

Astfel, în perioada 8-17 februarie au fost suspendate un număr de 542 de clase și au fost confirmați pozitiv un număr de 600 de elevi. De asemenea, în aceeași perioadă, un număr de 472 de angajați din învățământ au fost confirmați pozitiv cu COVID-19, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Educației.

Ce le recomandă părinților Ministerul Sănătății

Pentru ca şcolile să rămână deschise este nevoie de un efort comun – a fost mesajul transmis către părinţi de Ministerul Sănătăţii.

„Pentru ca şcolile să rămână deschise este nevoie de un efort comun. Este în puterea fiecărui părinte să contribuie la oprirea pandemiei şi la menţinerea în şcoli a unui mediu sigur pentru copii, părinţi, profesori şi întreaga comunitate”, precizează MS, duminică, pe Facebook.

Reprezentanţii ministerului le recomandă părinţilor ca înainte de a duce copiii la şcoală să fie atenţi la cum se simt, să nu prezinte simptome de COVID-19.

„Înainte să duci copilul la şcoală, fii atent la cum se simte. Cele mai frecvente simptome pentru COVID-19 sunt febra, tusea uscată, pierderea gustului şi mirosului, durerile musculare, nasul înfundat, durerile de cap sau de gât şi diareea. Dacă observi chiar şi o parte din aceste simptome la copilul tău, îţi recomandăm să îl ţii acasă şi să iei legătura cu medicul de familie cât mai repede”, transmite MS.

Imunizarea personalului din învățământ, realizată cu echipe mobile

Amintim că. marți, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că imunizarea personalului din învăţământ va fi realizată cu ajutorul echipelor mobile, arătând că o decizie în acest sens va fi luată la sfârşitul acestei săptămâni.

El a precizat că decizia va fi luată la sfârşitul acestei săptămâni, în baza datelor care urmează să fie centralizate de la Ministerul Educaţiei.

„Noi aşa credem, că la 1 martie vom fi în măsură să începem vaccinarea cu prioritate a personalului din învăţământ”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, până în prezent, s-au vaccinat în jur de 30.000 de cadre din învăţământ, iar peste 120.000 sunt programate.

Preşedintele CNCAV a arătat că se are în vedere şi atribuirea cu prioritate de vaccinuri în judeţele cu creştere mare a ratei de incidenţei de cazuri de infectare cu SARV-CoV-2.

Sursă foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu