Ministerul Educației condus de Ligia Deca anunță modernizarea școlilor cu bani din PNRR. Au fost semnate noi contracte pentru reabilitarea termică a școlilor și construcția unora noi.
Ministerul Educației anunță modernizarea școlilor cu bani din PNRR
Ministrul Ligia Deca a oferit mai multe informații. Ea spune că instituția continuă să finanțeze dezvoltarea de „școli verzi”. Potrivit cifrelor oficiale, investiția totală este de peste 225 milioane euro.
Au fost semnate mai multe contracte contractelor pentru apelul de proiecte „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”. Astfel, vor fi construite și reabilitate mai multe școli din punct de vede energetic.
Ministrul susține că acestea vor fi transformate în „spații prietenoase cu mediul, luminoase și moderne”, care să aibă statutul de așa-zise „școli verzi”.
„Azi, la Ministerul Educației, am continuat semnarea contractelor pentru apelul de proiecte „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”. Cu o investiție totală de peste 225 de milioane de euro prin PNRR, vom construi și vom reabilita energetic școli, transformându-le în spații prietenoase cu mediul, luminoase și moderne, care să aibă, apoi, statutul de școli verzi”, a transmis Ligia Deca.
Elevii și profesorii vor beneficia de un mediu de învățare sănătos și stimulant
De asemenea, ministrul Educației a susținut că elevii și profesorii vor beneficia de un mediu de învățare sănătos și stimulant. Fondurile utilizate din PNRR ar urma să aducă mai multe beneficii, spune ea.
Potrivit unui comunicat, mai multe administrații PNL au semnat ieri pentru a beneficia de fonduri și a intra în rețeaua școlilor verzi. Este vorba despre următoarele:
- Pantelimon Ilfov;
- Buftea Ilfov;
- Bragadiru Ilfov;
- Ipotești din Suceava;
- Valu lui Traian din Constanța;
- Valea Lupului din Iași.
Apelul de proiecte pentru construirea rețelei de școli verzi a fost lansat în luna mai a anului trecut
Apelul de proiecte pentru construirea rețelei de școli verzi a fost lansat în luna mai din 2023. Sprijinul financiar acordat prin acest apel de proiecte este distribuit în următorul fel:
- Subcomponenta I: Reabilitare energetică;
Aceasta urmărește reabilitarea de unități de învățământ care să intre în rețeaua școlilor verzi. Investiția vizează o suprafață totală de 300.000 m2. Valoarea totală este de 150.000.000 de euro.
- Subcomponenta II: Construcții noi.
Aceasta urmărește construcția de unități de învățământ care să intre în rețeaua școlilor verzi. Investiția vizează o suprafață totală de 46.400 m2. Valoarea totală este de 75.000.960 de euro.