Ministerul Energiei a anunțat că va prelungi perioada de depunere a propunerilor de proiecte pentru a obține finanțare pentru ”Sprijinirea investițiilor în modernizare, monitorizarea și eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici în vederea asigurării eficienței energetice în sectorul industrial”.
Ministerul Energiei anunță prelungirea perioadei de depunere a propunerilor de proiecte pentru a obține finanțare pentru ”Sprijinirea investițiilor în modernizare, monitorizarea și eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici în vederea asigurării eficienței energetice în sectorul industrial”.
Astfel, noul termen este până la data de 31 martie 2023, ora 17:00.
Se are în vedere asigurarea eficienței energetice în sectorul industrial
Mai mult, Ministerul Energiei a lansat și Ghidul privind sprijinirea investițiilor în modernizare, monitorizarea și eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici în vederea asigurării eficienței energetice în sectorul industrial.
Potrivit Ghidului, prin realizarea proiectelor se urmăreşte finalizarea a cel puţin 50 de proiecte de eficienţă energetică în industrie, prin care să se realizeze economii considerabile de energie şi reducerea emisiilor directe şi indirecte de gaze cu efect de seră cu cel puţin 30%, în comparaţie cu emisiile „ex ante”, la nivelul conturului energetic al fiecărui proiect, evaluat prin audit energetic.
Cine sunt cei eligibili pentru finanțare?
Conform documentului emis de Ministerul Energiei, cei eligibili pentru a primi finanţare în acest program sunt microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii, dar şi întreprinderi mari şi entităţi cu personalitate juridică înregistrate în România care activează în conformitate cu legislaţia naţională în domeniu, pe teritoriul României, respectând condiţia înregistrării la ONRC.
De asemenea, bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei a sumei de 80,6 milioane de euro, compus din bugetul aprobat pentru măsura de investiţii 5 în valoare de 62 milioane de euro şi suma suplimentară aferentă supra-contractării, de 30%, conform Ordonanţei de urgenţă nr. 124/2021, fonduri europene nerambursabile asigurate prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) – Componenta C.6 Energie8.
Continuă investițiile din energie
Ministrul Energiei a publicat, săptămâna trecută, pe contul său de Facebook că va continua să susțină comunitățile locale prin proiecte finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Virgil Popescu a precizat în mesajul de pe rețelele de socializare că primarul Ionuț Tudorescu a semnat trei contracte de finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Aceste contracte au ca scop modernizarea orașului Baia de Aramă.
”Continuăm să investim în dezvoltarea comunităţilor locale. Primarul liberal Ionuţ Tudorescu a semnat astăzi trei contracte de finanţare, cu fonduri din PNRR, pentru modernizarea oraşului Baia de Aramă”, a fost mesajul președintelui Partidului Național Liberal (PNL) filiala Mehedinți, Virgil Popescu.